با همهگیری ویروس کرونا بازار خرید و فروش فلفل شاهد یک سناریوی ناخوشایند جدید خواهد بود.
به طوری که آمار نشان میدهد؛ بازار این محصول با کاهش میزان تقاضا طی ماههای گذشته روبهرو شده است.
از آنجایی که شیوع و همهگیری ویروس کرونا بر قیمت عرضه این محصول در اروپا و آمریکا تأثیر گذاشته است، متوسط مصرف فلفل در این ناحیههای جغرافیایی در سال 2020 نسبت به زمان مشابه حدود 6 الی 8 درصد کاهش یافته است.
جوجان مالیل، مدیر اجرایی کارخانه فرآوری فلفل سیاه در مورد شرایط پیش آمده بعد از شیوع ویروس کرونا و تاثیر آن بر روی بازار فروش فلفل ابراز نگرانی کرده و شرایط کنونی را وحشتناک توصیف کرده است.
طبق نظر او، برخی از خریداران همیشگی این کارخانه در ماههای اخیر حتی درخواست قیمت هم نکردهاند و این میتواند نشانه بدی باشد.
وی گفت: «نگرانیها در مورد بازار فروش فلفل هر روزه شدت میگیرد و ماهها است که ما منتظر درخواست خرید از طرف خریداران همیشگی خود هستیم.
با توجه به روندی که تا به امروز مشاهده کردهایم، در صورت شیوع این بیماری در شهرهای مختلف و بالا رفتن آمار افراد درگیر با این ویروس، تولید کنندگان ادویه در بازار ایالات متحده باید خود را برای شرایط کاهش تقاضا آماده کنند.
اگر اوضاع به همین ترتیب ادامه یابد و میزان تقاضا کاهش پیدا کند، پایین آمدن قیمتها دور از انتظار نخواهد بود.»
جوجان گفت: «قیمت تمام ادویهجات از جمله فلفل بین 8 الی 10 درصد کاهش پیدا کرده است و با نزدیک شدن به فصل برداشت فلفل، انتظار میرود که این روند کاهش قیمت شدت بیشتری پیدا کند.
آمار چند ماه اخیر نشان میدهد که میزان تقاضا برای خرید این محصول از کشورهای ایتالیا و چین کاهش پیدا کرده است، اما خوشبختانه میتوان گفت که هنوز با وضعیت بحرانی فاصله زیادی وجود دارد.»
گزارش هایی که در مورد بازار مصرف ادویهجات در سال 2020 انجام شدهاند نشان میدهند که با گرم شدن هوا و رسیدن فصل برداشت فلفل، باید منتظر سقوط بیشتر قیمت این محصول بود.
از طرفی، با توجه به تعطیلی بسیاری از صنایع از جمله صنعت تولید فلفل، میزان تولید این محصول نسبت به مدت مشابه در سال گذشته تقریبا 12 درصد کاهش پیدا کرده است.
با این حال، هنوز میزان تولید این محصول از میزان مصرف آن بیشتر است.
با این حال، تولید کنندگان فلفل در هند بیان میدارند که بعد از شیوع ویروس کرونا و حتی با نزدیک شدن فصل برداشت فلفل، تقاضای مصرف داخلی این محصول و گردش مالی ناشی از تجارت آن هنوز با نرخ بازدهی قابل توجهی در جریان است و بازار شاهد اختلالات ناهنجار و ناخوشایندی نیست.
هند، بزرگترین مصرفکننده فلفل در جهان است و بعد از ویتنام جایگاه دوم تولید این محصول را در جهان به خود اختصاص داده است.
بنابراین، میتوان گفت که بازار خرید و فروش فلفل تا حد زیادی از میزان مصرف و عرضه فلفل در هند متاثر است.
بازرگانان معتقد هستند که بعد از پشت سر گذاشتن دوران شیوع ویروس کرونا و رسیدن به مرحله کنترل و اتمام این بیماری، شاهد احیای میزان تقاضا برای مصرف این محصول از سمت بازار چین خواهیم بود و میتوان امیدوار بود که این افزایش تقاضا میتواند در کوتاه مدت از قیمت فلفل حمایت کند و به جبران زیانهای ناشی از رکود بازار خرید و فروش فلفل در این دوران بپردازد.
منبع: