بازار جهانی دارچین
بازار جهانی دارچین: تاثیر کرونا بر صنعت غذا و نوشیدنی چگونه خواهد بود؟
20 اردیبهشت 1399
تاثیر کرونا بر قیمت خردل
تاثیر کرونا بر قیمت خردل؛ کاهش تقاضا و مشکلات ناشی از آن
23 اردیبهشت 1399

افزایش تقاضای زردچوبه خام در بحران کرونا

افزایش تقاضای زردچوبه در بحران کرونا

آخرین بروز رسانی 19 آذر 1402 توسط Fateme amooshahi

افزایش تقاضای زردچوبه خام در بحران کرونا

در این مقاله پیرامون افزایش تقاضای زردچوبه خام در بحران کرونا صحبت خواهیم کرد، با ما همراه باشید.

شیوع ویروس کرونا در جهان در میان ترس، هیاهو و اندوه ناشی از آن، نکات مثبتی برای برخی کشاورزان به دنبال داشته است.

بر اساس گزارش‌ها، در حالی که ویروس کرونا در ماه گذشته به سرعت در حال پخش شدن در کشورهای اروپایی بود، فروش و صادرات زردچوبه از کشور هند به کشورهای اروپایی و آسیای غربی به دلیل توجه دوباره به خواص پزشکی آن به شدت افزایش یافته‌ است.

نگرانی‌ در مورد ویروس هم‌چنین فروش میوه‌ها و سبزیجات را افزایش داده‌است، در حالی که صنایع تولید گوشت پرندگان و ماکیان در بسیاری کشورها از جمله هند حتی پس از افت شدید قیمت‌ها به زحمت سرپا نگاه داشته شده‌اند.

چرا تقاضا برای زردچوبه خام افزایش یافته است؟

از آن‌جایی که زردچوبه حاوی کورکومین است و این ماده به دلیل خواص ضد حساسیتی و ضدمیکروبی خود باعث تقویت ایمنی بدن می‌شود، تقاضای زردچوبه خام در بحران کرونا افزایش قابل ملاحظه‌ای داشته است.

بسیاری بر این باور هستند که زردچوبه خام که معمولا همراه با شیر داغ مورد استفاده قرار می‌گیرد، دستگاه تنفسی را سلامت نگاه می‌دارد.

کاشال خاخار، مدیر ارشد شرکت صادرات Kay Bee می‌گوید: «به طور کلی در دوره شیوع ویروس کرونا تقاضا برای صادرات میوه‌ها و سبزیجات از هند ۱۵ درصد افزایش داشته است. اما مشاهدات ما نشان می‌دهد که تقاضای زردچوبه خام در بحران کرونا تا ۳۰۰ درصد افزایش پیدا کرده است.»

بر اساس بیانات خاخار، تقاضای زردچوبه خام در بحران کرونا از سوی کشورهایی چون انگلیس و آلمان افزایش شدیدی داشته است.

مشکلات مربوط به تأمین زردچوبه مورد نیاز از کشور هند

افزایش تقاضای زردچوبه به میزانی است که در برخی ایالت‌ها از جمله آندرا پرادش (Andhra Pradesh) که مرکز مهمی در تولید زردچوبه به شمار می‌آید، دولت برای افزایش کشت گیاه زردچوبه و پاسخ به تقاضای رو به رشد از سوی شرکت‌های دارویی و خانوارها وارد عمل شده است.

گفتنی است که زردچوبه پرورش داده شده در این منطقه بیشترین میزان کورکومین (حدود ۵ تا ۷ درصد) را در خود دارد که برای مصارف دارویی بسیار مناسب است.

مقامات دپارتمان کشاورزی هند از ورود و توافق دولت برای افزایش تولید زردچوبه استقبال کرده‌اند، اما این توافق مناطق دیگر تولیدکننده زردچوبه از جمله ایالت کارناکاتا را در بر نمی‌گیرد.

بر اساس آمارها در سال‌های ۲۰۱۹-۲۰۲۰ حدود ۸۱۵۵۸ تن زردچوبه در ایالت کارناکاتای هند کشت و تولید شده است.

طبق گزارش‌ها تقاضا و خرید زردچوبه خام در بحران کرونا از سوی شرکت‌های دارویی و مصرف‌کنندگان خانگی آن‌قدر بالا بوده است که دپارتمان جنگل‌داری هند مجبور شده‌است، علیه برداشت غیرقانونی زردچوبه از مناطق جنگلی شکایت‌نامه‌هایی را تنظیم کند.

صادرکنندگان زردچوبه در کشور هند ضمن تأیید افزایش تقاضای زردچوبه خام در بحران کرونا می‌گویند؛ لغو شدن پروازها در این دوره باعث شده‌است، بازرگانان نتوانند به طور کامل از این فرصت طلایی استفاده کنند.

راجیو گوپتا، یکی از صادرکنندگان سبزیجات و میوه‌ از استان مومبای هند نیز، افزایش تمایل کشورهای کرونا زده را به مصرف زردچوبه خام تأیید می‌کند.

گوپتا می‌گوید: «فصل طبیعی برداشت برای زردچوبه خام از ماه نوامبر تا ژانویه است و من به طور متوسط در این دوره روزانه ۳ تا ۴ تن ادویه صادر می‌کردم. معمولا با شروع فصل گرما و تابستان در ماه فوریه، تقاضا برای این محصولات کاهش پیدا می‌کند. اما امسال ما شاهد افزایش ناگهانی تقاضای زردچوبه خام بوده‌ایم.»

بنا بر اظهارات این صادرکننده، تقاضای زردچوبه خام از حدود ۳۰۰ کیلوگرم زردچوبه‌ای که او به طور روزانه در اواخر فوریه صادر می‌کرده‌است، به میزان روزانه ۳ تن در ماه مارس رسیده است.

او می‌گوید: «با این وجود به دلیل محدود شدن حمل و نقل‌های هوایی، دسترسی به پروازها برای انتقال محموله‌ها حدود ۹۰ درصد کاهش پیدا کرده است.»

این روزها مردم غذاها و مواد خوراکی را که سالم و مفید می‌دانند و به موثر بودن آن در مبارزه با بیماری کووید۱۹ باور دارند خریداری و ذخیره می‌کنند.

شایعات مربوط به ارتباط مصرف گوشت پرندگان با ویروس کرونا موجب شده است که در صنعت تولید دام و طیور هند بحرانی جدی ایجاد شود، چرا که مزرعه‌داران نتوانسته‌اند سفارش‌های خود را حتی با یک‌چهارم قیمت‌ها پیش از شیوع ویروس کرونا در هند به فروش برسانند.

در نتیجه تمام اتفاقات ذکر شده درباره مصرف خوراکی‌های پروتئینی، افزایش قابل توجهی در تقاضا برای میوه‌ها و سبزیجات از سوی بازرگانان گزارش شده است.

منابع:

https://economictimes.indiatimes.com/news/economy/foreign-trade/covid-19-scare-shoots-up-demand-for-indias-raw-turmeric/articleshow/74666869.cms

https://www.newindianexpress.com/cities/bengaluru/2020/apr/04/corona-positive-turmeric-farmers-see-spike-in-demand-2125537.html

تیم تحریریه گیاهینه
تیم تحریریه گیاهینه
بازرگانی زرین گیاهینه یکی از پیشگامان عرضه ی کاربردی گیاهان بوده و گیاهان متنوع را با فرآوری های مختلف (ادویه، بذر، روغن و...) در دسترس عموم قرار داده است و حال با راه اندازی فروشگاه اینترنتی در تلاش است که بیشتر از قبل مخاطبان خود را راضی نگه داشته و راحتی را برای آنها به ارمغان آورد.
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها