خرید و قیمت بابونه درفصل برداشت
خرید و قیمت بابونه در فصل برداشت
29 اردیبهشت 1399
گیاهینه مرجع خرید زعفران، هل و دارچین
بازرگانی گیاهینه مرجع خرید و قیمت هل، زعفران و دارچین در ماه رمضان
30 اردیبهشت 1399

تاثیر ویروس کرونا بر بازار خرید و فروش هل سبز

تاثیر ویروس کرونا بر بازار خرید و فروش هل سبز

آخرین بروز رسانی 30 اردیبهشت 1399 توسط تیم تحریریه گیاهینه

تاثیر ویروس کرونا بر بازار خرید و فروش هل

این روزها خبر تاثیر ویروس کرونا بر بازار جهانی اقلام مختلف موضوع جدیدی نیست و خرید و فروش هل هم از این امر مستثنی نیست. بر اساس گزارش‌های منتشر شده از بازار خرید و فروش هل، قیمت این فرآورده طی یک هفته در بادینایاکانور 300 روپیه در هر کیلوگرم کاهش یافته است.

بازرگانان و تاجران این کاهش قیمت را به عرضه بیشتر، مداخله کمتر بازرگانان و همچنین افزایش اضطراب خریداران درمورد ویروس کرونا نسبت می‌دهند.

با توجه به کاهش قیمت‌ها تولید کنندگان شروع به عرضه سهام کردند. علاوه بر این، ترس از ویروس بر روند آرامی که در مزایده‌ها رایج بود نیز تاثیر گذاشته و در تجارت نیز اختلالاتی ایجاد کرده است.

به گفته تاجران، کار مراکز تجاری بادینایاکانور عمدتا به بازار دهلی بستگی دارد اما تعلیق کلیه فعالیت‌های رسمی در پایتخت فروش را کند کرده است. فروشندگان می‌گویند که در وضعیت نامناسبی که واقعا بی‌سابقه بوده است به دنبال پول نقد و درآمد بیشتر هستند.

از سوی دیگر صادر کنندگان از جمله کشورهای GCC فعالیتی ندارند و در فاز تعطیلی قرار گرفته‌اند و برخی از مغازه‌های خرده فروشی نیز بسته هستند که این ممکن است به کاهش مصرف منجر شود و موجب کاهش بیشتر در تقاضا شود.

همچنین یک مورد دیگر از تاثیر ویروس کرونا بر بازار این است که به دلیل کنترل‌های قرنطینه که در برخی از کشورها اعمال شده تا حدود زیادی در نقل و انتقال محموله‌ها اختلال ایجاد شده و این موجب شده است که صادر کنندگان در مورد حضور در بازارها نگران باشند.

مقدار کل عرضه در دو نشست تجاری اخیر 74.1 تن بود که میانگین قیمت آن 2,333 روپیه بود و این یعنی نسبت به گذشته کاهش پیدا کرده است.

در نشست صبح تولید کننده هل گرین هاوس 18.1 تن را پیشنهاد داد که میانگین قیمت آن 2,227 روپیه بود.

همچنین در جلسه بعد از ظهر مزایده‌گرهای SIGCCL 55.9 تن را پیشنهاد دادند که میانگین قیمت آن 2,440 روپیه بود.

تحلیلگران بازرگانی Acumen Capital Markets در این باره گفتند که در ماه آوریل در قیمت هل 2.98 درصد کاهش دیده شده یعنی 73.8 تا 2,400 روپیه تا جمعه اخیر.

بالا رفتن محلی قیمت‌ها مشکلی دیگر بر سر راه صادرات هل

یکی دیگر از مشکلاتی که تلاش‌های هندوستان برای صادر کردن هل به کشورهای آسیای غربی که در آن‌ها قیمت‌ها به خاطر ویروس کرونا پایین آمده است را با اختلال مواجه کرده است قیمت‌های محلی بالا است.

از سوی دیگر علاوه بر تاثیر ویروس کرونا بر بازار با توجه به این که قیمت هل در ماه گذشته در هندوستان حدود 3,200 روپیه به ازای هر کیلوگرم بود این کشور نتوانست در رقابت با گواتمالا که بزرگترین تولید کننده ادویه در میان کشورهای حوزه خلیج است برای صادرات هل پیروز شود؛ چرا که هل گواتمالا با قیمت 42 دلار به ازای هر کیلوگرم یعنی حدود 10 دلار ارزان‌تر از هلی عرضه می‌شد که هندوستان ارائه می‌داد.

اما به گفته SPGR Nityandan یکی از صادر کنندگان هل هندوستان، در حال حاضر به نظر می‌رسد که موجودی گواتمالا به اتمام رسیده و ترس از کووید 19 تاثیر عمده‌ای روی قیمت‌ها گذاشته است، طوری که پیشنهادهایی با قیمت بالاتر برای هل هندی مطرح می‌شوند که از آن‌ها می‌توان به 46 دلار به ازای هر کیلوگرم اشاره کرد.

همچنین این صادر کننده گفته است در صورتی که قیمت‌های محلی با افزایش عرضه متعادل نشوند به احتمال زیاد برای صادر کنندگان بهره‌وری از کاهش قیمت در کشورهای حوزه خلیج مشکل خواهد بود.

علاوه بر این کمبود هل باکیفیت و خوب به ویژه رقم‌های برجسته 7 میلی‌متری نیز در بازار دیده می‌شود.

در حال حاضر با توجه به این که بارگیری محموله‌های هل هندی بیش از یک سال است به دلیل وجود بقایای آفت کش‌ها از سوی عربستان سعودی ممنوع شده است.

این کشور شروع به صادر کردن محصول خود به کویت، بحرین و دبی کرده است و از آن جایی که عربستان سعودی یکی از مقاصد اصلی و عمده خریداران هل هندوستان به شمار می‌آمد، عدم حضور آن در فهرست مقاصد صادراتی این کشور منجر به افت شدید تعداد محموله‌های صادراتی از هندوستان به سایر کشورها شده است.

علاوه بر این با توجه به فرا رسیدن ماه رمضان در کشورهای آسیای غربی در بازارها تقاضای بیشتری برای خرید هل وجود دارد.

کی اس متیو یکی از تولید کنندگان هل درباره تاثیر ویروس کرونا بر بازار و وضعیت نامناسبی که به وجود آمده است، می‌گوید تولید کنندگانی که به امید قیمت‌های بالاتر سهام را در اختیار گرفته بودند، ممکن است با توجه به خودداری خریداران از خرید به تدریج سهام خود را آزاد کنند به همین خاطر در طول سال جاری بخشی از سهام هل به دلیل صادرات ضعیف و کاهش مصرف داخلی و همچنین مصرف دامی کمتر عرضه شده است.

همچنین متیو ادامه داد که کاهش قیمت به زیر 3,000 روپیه به ازای هر کیلوگرم می‌تواند موجب افزایش تقاضا برای صادرات شود.

او گفت: باران‌های خوب ماه‌های مارس و آوریل می‌تواند نوید بخش افزایش محصول در دوره برداشت بعدی و کاهش قیمت‌ها باشد.

 

منبع:  

https://economictimes.indiatimes.com/markets/commodities/news/high-local-prices-may-hit-cardamom-exports/articleshow/74487522.cms?from=mdr

 

تیم تحریریه گیاهینه
تیم تحریریه گیاهینه
بازرگانی زرین گیاهینه یکی از پیشگامان عرضه ی کاربردی گیاهان بوده و گیاهان متنوع را با فرآوری های مختلف (ادویه، بذر، روغن و...) در دسترس عموم قرار داده است و حال با راه اندازی فروشگاه اینترنتی در تلاش است که بیشتر از قبل مخاطبان خود را راضی نگه داشته و راحتی را برای آنها به ارمغان آورد.
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها