در این مطلب به تاثیر کرونا بر بازار سیر خواهیم پرداخت، با ما همراه باشید.
کشور چین بزرگترین تولیدکننده سیر در جهان است و ۸۰ درصد از سیر مورد نیاز در بازار جهانی در این کشور تولید میشود. شیوع ویروس کرونا، بازار این محصول پرخاصیت را نیز تحت تأثیر قرار داده است.
کشورهایی چون ویتنام و اندونزی که به ترتیب اولین و دومین واردکنندگان سیر در دنیا هستند، از همان ابتدای شیوع ویروس کرونا به دلیل کاهش واردات سیر از چین و یا ممنوعیت آن، در تأمین این کالا و ثبات قیمت آن دچار مشکل شدهاند. در این مقاله به بررسی تاثیر کرونا بر بازار سیر در دنیا میپردازیم.
با شیوع ویروس کرونا تعداد زیادی از کارخانهها و مراکز صنعتی در چین برای جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا به طور موقت تعطیل شدند و به این ترتیب، صادرات محصولات این کشور از جمله سیر به کشورهای مختلف کاهش یافت.
این تعطیلیها بر بازار سیر در کشورهای مختلف از جمله ایالات متحده تأثیر گذاشته و علاوه بر کمیاب شدن این محصول، قیمت آن را بسیار بالا برده است.
اما از آنجایی که سهم کمتری از سیر مورد نیاز آمریکا توسط چین تأمین میشود پیشبینی شده است تأثیر کرونا بر بازار سیر این کشور کمتر از کشورهای آسیایی باشد.
شیوع ویروس کرونا در چین از همان ابتدا در روند تولید و خرید و فروش سیر در سراسر دنیا اختلالاتی ایجاد کرده است. تاثیر کرونا بر بازار سیر خود را به صورت کاهش صادرات سیر از کشور چین و افزایش قیمت آن در بسیاری از کشورها نشان داده است.
از ابتدای فوریه امسال، قیمت سیر در اندونزی به دلیل ممنوعیت واردات محصولات غذایی و خوراکی از چین بالا رفته است، در حالی که قیمت این کالا در ویتنام به دلیل کمبود ناشی از افزایش تقاضا رو به افزایش بوده است.
انتظار میرود که با ادامه یافتن این روند کمبود سیر حتی در کشورهایی چون آمریکا نیز احساس شود اما بر اساس گزارشها بازار سیر در برزیل از شیوع ویروس کرونا تأثیر قابل توجهی نپذیرفته است و دلیل اصلی آن واردات پیوسته و ثابت سیر از کشور آرژانتین است.
بر اساس گزارشها، قیمت سیر در اندونزی در آغاز شیوع کرونا تا ۱۷٪ افزایش یافت، در حالی که این افزایش قیمت در آمریکا ۳.۴٪ و در کشور برزیل ۱.۲٪ گزارش شده است.
در کشور اندونزی که بزرگترین واردکننده سیر در دنیا است، تاثیر کرونا بر بازار سیر بسیار قابل ملاحظه بوده است به طوری که قیمت این محصول در هفته اول شیوع بیماری کووید ۱۹ تا ۳۰ درصد افزایش یافت. با ادامه این روند، قیمت سیر در بازار اندونزی در اواخر ماه فوریه مجددا با افزایش 16.9% مواجه شد.
دلیل اصلی افزایش ناگهانی قیمت، وابستگی کامل بازار سیر اندونزی به کشور چین است به طوری که حدود ۹۰٪ از سیر مورد نیاز این کشور از چین وارد میشود.
با شیوع ویروس کرونا، مقامات این کشور در اقدامی شتابزده تصمیم گرفتند واردات هرگونه مواد خوراکی از چین را ممنوع کنند و در نتیجه این تصمیم، قیمت سیر در این کشور سر به فلک کشید.
در هفتههای بعد، مقامات اندونزی سعی کردند برای کنترل تاثیر کرونا بر بازار سیر این کشور، سیر مورد نیاز خود را با واردات از کشورهایی چون تایلند و لائوس تأمین کنند.
در کشورهایی چون بنگلادش تاثیر کرونا بر بازار سیر با افزایش شدید قیمت سیر خود را نشان داد. حدود ۹۶ درصد از واردات سیر بنگلادش از کشور چین انجام میشود.
پس از شیوع ویروس کرونا وزیر بازرگانی این کشور اعلام کرد که در صورت ادامه یافتن افزایش تقاضا و کاهش صادرات این محصول از چین، بنگلادش به دنبال منابع جایگزین برای تأمین سیر خواهد بود.
در حالی که اسپانیا و آرژانتین پس از چین بزرگترین تولیدکنندگان سیر در دنیا به شمار میآیند، پیشبینی میشود که به دلیل مسافت کمتر، واردات سیر از مالزی و مصر به کشورهای آسیایی گزینه بهتری باشد.
تاثیر کرونا بر بازار سیر ایالات متحده نیز محسوس بوده است. در حال حاضر نزدیک ۳۰ درصد از سیر مورد نیاز آمریکا با واردات از کشورهای دیگر تأمین میشود که حجمی بالغ بر ۹۰ هزار تن دارد.
آمارها نشان میدهد که چین ۲۸ درصد از سیر مورد نیاز را برای مصارف خانگی در ایالات متحده تولید و به این کشور صادر میکند.
با توجه به رشد تقاضا برای سیر در ایالات متحده، پیشبینی میشود که میزان مصرف سیر در این کشور نسبت به یک دهه گذشته رو به افزایش باشد. در این راستا مقامات این کشور تصمیم گرفتهاند که با افزایش تولید سیر، وابستگی خود به چین را کاهش دهند.
یکی از دلایل افزایش تقاضای مصرف سیر در هنگام شیوع ویروس کرونا، خواص پزشکی و مفید آن است. در این روزها بسیاری از افراد به مصرف غذاهای سالم روی آوردهاند و سیر نیز یکی از این مواد خوراکی است.
البته شایعاتی نیز در مورد موثر بودن سیر در درمان بیماری کووید ۱۹ در شبکههای اجتماعی پیچیده است، به طوری که سازمان بهداشت جهانی به طور مستقیم مجبور شد این شایعات را تکذیب کند.
اما خواص ضدمیکروبی سیر ثابت شده است و استفاده از این ماده میتواند به حفظ سلامت بدن و تقویت سیستم ایمنی کمک کند.
تقاضا برای مصرف سیر در شرایطی افزایش یافت که در اثر شیوع ویروس کرونا، بسیاری از کارخانهها و واحدهای تولیدکننده به دلیل وضع فوقالعاده و شرایط قرنطینه در کشور چین تعطیل شده بودند.
با توجه به این تعطیلیها صادرات این محصول از کشور چین در مدت کوتاهی کاهش چشمگیری داست.
علاوه بر این بسیاری از کشورها با هدف جلوگیری از ورود ویروس کرونا به کشورشان پروازهای مسافری و باری از کشور چین را لغو کردند. در نتیجه این عوامل تأثیر کرونا بر بازار سیر در بسیاری از نقاط جهان با افزایش ناگهانی و قابل ملاحظه قیمت آن خود را نشان داد.
منابع:
https://www.ft.com/content/13279530-57d0-11ea-abe5-8e03987b7b20
https://www.tridge.com/stories/effects-of-the-novel-coronavirus-on-the-global-garlic-market