آخرین بروز رسانی 18 خرداد 1399 توسط تیم تحریریه گیاهینه
در بحبوبه تیرهوتار بیماری نوظهور، نکات مثبتی نیز مانند تاثیر کرونا بر قیمت زردچوبه برای کشاورزان وجود دارد. تقاضای ادویه زردچوبه در بازارهای محلی و در پشت پرده این شیوع خطرناک، افزایش یافته است.
به دلیل وجود موادی ارزشمند در ادویه زردچوبه که بنابر ضد آلرژی بودن و خواص آنتیبیوتیک به تقویت سیستم ایمنی کمک میکند و در بین خانوارها محبوبیت خاصی پیدا کرده است، افزایش چشمگیر تقاضا از طرف شرکتهای داروسازی دیده میشود.
در استان آندرا پرادش و منطقه چینتاپالی، دولت به تفاهمنامهای با کشاورزان رسیده است تا تولید زردچوبه ارگانیک و طبیعی را افزایش دهند و به تاثیر کرونا بر قیمت زردچوبه و تقاضای زیاد شرکتهای داروسازی پاسخ دهند.
در واقع ادویه زردچوبه این منطقه بیشترین میزان Curcumin را دارا است که این ماده همان رنگ اصلی زرد چوبه را تشکیل میدهد.
این مقدار ۵ الی ۷ درصد است که به نوع خود برای تولید کنندههای داروسازی ایدهآل به حساب میآید.
رئیس اداره کشاورزی آقای کومار در گفتوگو با بخش اخبار New Indian Express اعلام کرد:بستن قرارداد همکاری مذکور بین دولت و کشاورزان ایده خوبی است، اما این قرارداد ورای پیمانهای دیگر دولت با سایر استانهایی مانند استان کارناتاکا است.
براساس آمار، در سال ۲۰۲۰-۲۰۱۹ مقدار ۸۱,۵۵۸ تن از تولیدات در مساحتی به میزان ۱۲,۹۸۷ هکتار در استان کارناتاکا به بار آمده است. با وجود تاثیر کرونا بر قیمت زردچوبه به گفته مدیر بخش باغداری، ۷۰ درصد از تولیدات زردچوبه توسط تولید کنندههای شرکتهای داروسازی خریداری میشود.
همچنین میزان این تقاضا رفتهرفته رو به افزایش است. در واقع تقاضا از طرف هر دوی مصرفکنندههای خانگی و شرکتهای داروسازی به شدت رو به افزایش است که مراجع رسیدگی کننده شاهد و ناظر برداشتهای غیرمتعارف و غیرقانونی زردچوبه از مناطق کشت جنگلی هستند.
مؤسس و رئیس شرکت Leaf میگوید:محصول زردچوبهای که به صورت معمول کشت و برداشت میشود از نظر غنای ماده اصلی آن دارای میزان کمتر و ۳ الی ۴ درصد است و مقدار ماده اصلی زردچوبه در منطقه چینتاپالی بیشتر است.
در حالی که به دلیل تاثیر کرونا بر قیمت زردچوبه و تقاضای زیاد آن، تولید کنندههای داروئی به دنبال محصولی با غنای بیشتر هستند، شرکتهای تولیدی ادویه نیز از زردچوبهای با غنای ماده اصلی کمتر استفاده میکنند؛ چرا که تاکید اصلی آنها روی رنگ محصولشان است.
فروش زردچوبه به کشورهای اروپایی و غرب آسیا به طور فزایندهای زیاد شده است چرا که همزمان با شیوع بیماری کرونا، خواص داروئی این ادویه موجب جلب توجه افراد شده است.
همچنین نگرانیهای موجود در مورد این شرایط باعث تاثیر کرونا بر قیمت زردچوبه و افزایش در فروش سایر محصولات سبزیجات و میوهها شده است.
این در حالی است که تلاش تولید کنندگان مربوطه برای فروش ماکیان با توجه به افت قیمت آن نیز، رو به افزایش است.
زردچوبه خام معمولا به همراه شیر داغ مصرف میشود و این عقیده در مورد این روش مصرف وجود دارد که دستگاه تنفسی به وسیله آن سالم باقی میماند.
کارمند ارشد اجرایی شرکت Kay Bee Exports اذعان دارد:ما شاهد رشد تقاضای عالی تا ۳۰۰ درصد در مورد زردچوبه خام بودهایم.
این در حالی است که صادر کنندگان به دلیل ایست پروازهای باربری اعتراض دارند و آن را مانع کسب سود بیشتر در مورد شرایط تقاضای چشمگیر کنونی میدانند.
به ادعای یکی از صادر کنندگان زردچوبه خام که در بمبئی مشغول به کار است، علاوه بر تاثیر کرونا بر قیمت زردچوبه، درخواست این ادویه ارزشمند به طور فزایندهای در انگلستان و آلمان بیشتر شده است و این افزایش تقاضا و علاقهمندی مشتریان به مصرف این ادویه در کشورهای تحت تاثیر بیماری کرونا نمایان است.
این فعال در صادرات میگوید: ماه نوامبر تا ژانویه زمان مرسوم برای برداشت محصول است و این در شرایطی بود که من به عنوان یک صادر کننده روزانه تا ۳ الی ۴ تن از این ادویه ارزشمند را صادر میکردم.
اما پس از شروع به کار فصل گرم در این منطقه در ماه فوریه، میزان تقاضا شروع به کاهش کرد. اما باید گفت از ده روز قبل، افزایش ناگهانی در تقاضای صادرات زردچوبه خام مشهود است.
در واقع از ۳۰۰ کیلوگرمی که او هر روز تا آخر فوریه صادر میکرد، این مقدار در ماه مارس تا میزان شگفتانگیز ۳ تن در روز رشد پیدا کرد.
او میگوید: با وجود شرایط کنونی، در زمانی که سفرهای هوایی دچار محدودیتهای است، باربری هوایی نیز تا میزان ۹۰ درصد کاهش داشته است.
با توجه به تاثیر کرونا بر قیمت زردچوبه، افراد و مصرف کنندگان در حال هجوم به سمت خرید و تهیه مواد غذایی هستند که فکر میکنند برای تامین سلامت در برابر بیماری کرونا موثر است.
شایعاتی درباره مصارف مرغ و ماکیان و ارتباط آن با بیماری کرونا وجود دارد که باعث ایجاد بحرانی در تجارت آن شده است و صاحبان مزارع قادر نیستند محصول خود را حتی تا یک چهارم قیمت قبل از بحران کرونا به فروش برسانند.
به عنوان استنتاجی در مورد میزان مصارف مواد غذایی، افزایش کلی در مورد تقاضای مواد سبزیجات و میوهها توسط فروشندگان گزارش شده است.
مدیر بازار تولیدات کشاورزی میگوید:ما شاهد افزایش درخواست میوه و سبزیجات به میزان ۵ الی ۱۰ درصد هستیم.
با این حال، افزایشی در قیمتها مشاهده نمیکنیم و این به دلیل وجود منابع زیاد است. اما شاید تاثیر کرونا بر قیمت زردچوبه در کشورهایی که وارد کننده آن هستند مشهود باشد.
http://agronfoodprocessing.com/demand-for-indias-raw-turmeric-shoots-up-amid-coronavirus-scare/