به دلیل تاثیر کرونا بر قیمت و تجارت کشمش و ترس مردم از شیوع این بیماری، خریدوفروش این محصول در منطقه سانگلی که یکی از بزرگترین تولید کنندههای این محصول کشاورزی است، متوقف شد. تولیدات کشمش که از محصول انگور در این منطقه فرآوری میشود از ماه ژانویه تا آخرهای ماه آپریل ادامه دارد.
در اوضاع عادی، خریداران کشمش و اغلب تاجران از نقاط مختلف کشور به این منطقه سرازیر میشوند تا محصول باکیفیت آن را خریداری کنند. خریدوفروش بازارهای کشمش در شرایط عادی و نبود تاثیر کرونا بر قیمت و تجارت کشمش، در دو بخش سانگلی و تاسگاون است و بیشتر تولیدات در فروشگاههای دارای مجوز به فروش میرسد.
رئیس بخش تولید کشمش سانگلی میگوید: ما خریدوفروش بازارچهها و حراجی را متوقف کردیم. تاجران از شهرهای بزرگ به این محل آمده بودند و احتمال میرفت برخی از آنان بیماری کرونا داشته باشند. آنها ممکن بود با خودشان ویروس کرونا را به اینجا بیاورند و تا این لحظه تصمیم گرفته شده است تا تمامی بازارچهها تا ۳۱ مارس تعطیل باشند.
در صورتی که در رابطه با شرایط تاثیر کرونا بر قیمت و تجارت کشمش بهبودی مشاهده شود و اوضاع این بیماری بهتر شود، انجام خریدوفروش در این بازارچهها از نو شروع خواهد شد.
کشاورزان محصول انگور در حال رویارویی با ضررهای وارده از شرایطی هستند که به دلیل تعطیلی بازار فروش کشمش به وجود آمده است.
آنها تنها پس از بازار حراجی به پول میرسند و در حال حاضر ۵۰ درصد از محصول تولید شده در بازار کشمش به فروش رسیده است. اکنون، کشاورزان در دو راهی قرار دارند؛ که آیا محصول کشمش بیشتری تولید کنند یا خود انگور را مستقیما
به فروش برسانند.
در چنین شرایطی که تاثیر کرونا بر قیمت و تجارت کشمش مشهود است، تولید کنندگان کشمش باید با پرداخت هزینههایی، تولیدات خود را در سردخانه نگهداری کنند و این کار نیازمند صرف هزینه است؛ هر چند محلهای نگهداری به اندازه کافی در این منطقه وجود دارد.
تولید کنندهای از سانگلی ادعا میکند: او پس از برداشت محصول انگور خود، اقدام به تولید کشمش کرده است و اگر بازارچهها تنها چند روز بیشتر باز بودند، تمام انگور خود را به فروش رسانده بود.
در واقع انگورهای دستچین بازار فروش خوبی دارند و درآمد آن خوب است؛ این شاید به دلیل تولید ۳۰ درصدی کمتر نسبت به سال قبل باشد که بارشهای شدید موجب آن شد.
در حال حاضر و در شرایط به وجود آمده و تاثیر کرونا بر قیمت و تجارت کشمش، افرادی مانند من گزینهای جز انتظار برای بازگشایی حراجیها نداریم.
در حقیقت، انگورهایی که به منظور تولید کشمش کشت میشوند با انواع دیگر آن تفاوت دارند. نکته منفی در این است که فروش مستقیم این نوع انگور در مقایسه با انگورهای ویژه، درآمد کمتری دارد.
با این حال، در هر صورت اگر کشاورزان محصول انگور کشمشی را مستقیما هم به فروش برسانند، دچار ضرر خواهند شد.
برای درک آمار و ارقام و تاثیر کرونا بر قیمت و تجارت کشمش میتوان گفت، سانگلی ۶۰ درصد از تولید کل بازار کشمش هند را برعهده دارد. همچنین، کشت انگور کشمشی در مساحتی بالغ بر ۲۴۰ میلیون متر انجام میشود که سالانه ۵۰ هزار تن کشمش از این مساحت به بار میآید.
بیندور یکی از تولید کنندههای انگور است که کشت خود را در محلی به مساحت ۱۶ هزار متر مربعی انجام داده است. در شرایط عادی، او حداقل ۴۰ درصد از محصول خود را در بازار به صورت انگور به فروش میرساند که موارد مصرف آن در خانوار است. پس از فروش انگور سالم و مرغوب، باقیمانده آن به صورت کشمش فرآوری میشود.
اما شرایط قرنطینه کنونی و تاثیر کرونا بر قیمت و تجارت کشمش او را به صورت اجباری به سمت تبدیل ۹۰ درصد از محصول انگور به کشمش کشانده است؛ چرا که میزان فروش انگور مرغوب مصرفی به طور قابل توجهی با کاهش روبهرو شده است.
در این بین، کشاورزان ابراز خوشحالی میکنند که حداقل محصول تولیدی آنها از بین نخواهد رفت و میتوانند آن را به صورتهای دیگر و در زمان مناسب آن به پول تبدیل کنند.
رئیس بخش تولید کنندگان انگور در منطقه کارناتاکا که یکی از قطبهای تولید کشاورزی است میگوید قطعا این یکی از هدیهها و مزیتهایی است که طبیعت برای کشاورزان به ارمغان آورده است و از جنبههای مثبت تاثیر کرونا بر قیمت و تجارت کشمش و تولید بیشتر آن است.
شرایطی که کشاورزان انگور قادر هستند آن را به محصول کشمش تبدیل کنند و این در حالی است که سایر محصولات باغبانی به دلیل فعالیت نکردن سیستم حملونقل و خریداران، دچار تلفات شدید شدهاند و شاید رو به نابودی میروند.
به گفته رئیس بخش تولیدات انگور کارناتاکا: پس از تاثیر کرونا بر قیمت و تجارت کشمش و اعمال قرنطینه عمومی، کشاورزان این منطقه پرتولید در حوزه انگور و کشمش، به این موضوع رسیدهاند که تبدیل محصول خود به انگور بهترین گزینه پیشرو است.
معمولا ۴۰ درصد از تولید انگور به مصرف مستقیم میرسد که در این زمان، میزان شگفتانگیز ۹۰ درصد از آن به صورت کشمش در میآید.
به گفته وی: جالب است که کشاورزانی هم که قفسه و محل فرآوری کشمش را در اختیار ندارند، اقدام به اجاره محل آن کردهاند.
همچنین، معاون بخش باغبانی در این باره میگوید: براساس انتظارات، امسال ۸۰ هزار تن تولید انگور خواهیم داشت که اکثریت این مقدار به محصول کشمش تبدیل خواهد شد.
با این حال نکته قابل توجهی نیز وجود دارد. این مقام مسئول میگوید سردخانههای نگهداری در این منطقه تنها ۲۲ هزار تن ظرفیت دارند.
به دلیل این که تا اتمام شرایط قرنطینه و رفع اوضاع کنونی تاثیر کرونا بر قیمت و تجارت کشمش، تمام کشمش تولید شده قابل ذخیرهسازی و نگهداری نیست، دولت اجازه نقلوانتقال را برای تاجران کشمش صادر کرده است تا آنان بتوانند محصول خود را در بخشهایی از استان ماهاراشترا به فروش برسانند.
حتی این امید وجود دارد که در دوران قرنطینه، تاجران بتوانند مجوزهایی را برای فروش کشمش در سایر استانها دریافت کنند.