آخرین بروز رسانی 15 تیر 1399 توسط تیم تحریریه گیاهینه
هندوستان کشوری است که با تجارت و فروش ادویه جات خود معروف است و برای رسیدن به اهدافی که تا سال ۲۰۲۵ تعیین شده است، نیاز است تولید ادویه توسط کشاورزان و تجارت آن توسط صادر کنندگان افزایش یابد.
با افزایش رشد تولید و تجارت ادویه در هند، هدف برای رسیدن به تجارت ۵ تریلیون دلاری و تبدیل این کشور به یک قدرت جهانی تا ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ خواهد بود.
به گفته یک مقام ارشد تجارت و صنعت، روشها و رویههایی در دست اقدام است تا به عنوان مشوق برای کشاورزان و صادر کنندگان ارائه شود. این تشویقها قطعا به افزایش قدرت در تولید محصولهای کشاورزی و بیشتر شدن فروش ادویه جات منجر خواهد شد.
همچنین، برنامه این است تا بخش تولید محصول ادویه به یک بخش پایدار و قدرتمند تبدیل شود.
یکی از مقامهای مسئول کشاورزی میگوید: درآمد کشاورزان باید دو برابر شود تا شاهد افزایش تولید و رسیدن به اهداف باشیم. در این راستا، تاجران و صادر کنندگان نیز نقش مهمی دارند و باید کشاورزان را تشویق به تولید محصول باکیفیت کنند تا در بازار جهانی با کیفیت محصول عالی شناخته شویم.
بخش تجارت و صنعت اکنون در حال مذاکره با تمامی بخشهای صاحب امتیاز است و تلاش برای هدف ۵ تریلیون دلاری در تجارت را دنبال میکند.
تاکید رئیس بخش صنعت و تجارت روی لزوم شکلگیری برنامههای مناسب برای کشاورزان محصول است تا این برنامهها به صورت یکپارچه با استانداردها و ارزشهای جهانی درآید. این یکپارچه سازی به صادرات بهتر و افزایش فروش ادویه جات کمک خواهد کرد.
در حقیقت، هند یکی از بزرگترین تولید کنندهها، صادر کنندهها و مصرف کنندههای ادویه جات در سطح جهانی است. این کشور در حدود ۱۸۰ نوع ادویه مختلف را تولید میکند و صادرات خود را به ۱۶۰ کشور جهان انجام میدهد. هر استان و منطقه محصول ادویه و محصولهای ارزش افزوده آن را تولید میکند که سالانه به میزان ۹ میلیون تن میرسد.
بخش فعال ادویه جات در وزارت صنعت و معدن نقش مهمی در کمک به کشت و فرآوری هل و سایر ادویهها دارد.
همچنین، امسال این بخش برای بهبود ساختار فروش ادویه جات دیدارهای زیادی را بین خریداران و فروشندهها تشکیل داد که این کار به ارتباط رو در رو و مستقیم خریدار و فروشنده کمک زیادی کرد و واسطهها را از بین برد.
رئیس وزارت صنعت و تجارت در سالهای ۱۶-۲۰۱۵ و ۱۷-۲۰۱۶ جایزههای ویژه صادرات را به تاجران اهدا کرد و این جایزهها برای تحسین و سپاسگزاری از آنها اهدا شد. همچنین، در کنار برگزاری این مراسم برای ایجاد تولیدی بادوام و پایدار در بخش هل، قوانین PPC مربوط به استفاده متعادل از مواد شیمیایی در کشت و تولید هل معرفی شد. این قوانین توسط موسسه تحقیقات هل هندوستان توسعه داده شده بود.
وزارت صنعت و تجارت علاوه بر این کارها، روش فروش ادویه جات آنلاین را تحت برند Flavourit شروع کرد تا کشاورزان بتوانند به راحتی محصول باکیفیت خود را به صورت خرده فروشی در آن به فروش برسانند.
اعطای مجوزهای شایستگی به برخی از صادر کنندگان نمونه نیز از جمله نکات مثبتی بود که برای تشویق صادرات به افراد داده شد. همچنین، طی این مراسم در مورد چهاردهمین همایش جهانی ادویه صحبت شد که قرار است سال بعد در Navi Mumbai برگزار شود. زمان شروع برگزاری این مراسم که به صورت سه روزه خواهد بود در ۷ نوامبر است.
صادرات ادویه کشور هند در سال ۲۰-۲۰۱۹ با رشد ده درصدی به ۳.۷ میلیارد دلار رسید و تقاضا در کشورهای توسعه یافته و این در حالی است که توسعه برای محصولات سالم بیشتر شده است.
براساس اطلاعات موجود از بخش تجارت درباره فروش ادویه جات، میزان صادرات در سال ۱۹-۲۰۱۸ مقدار ۳.۳۲ میلیارد دلار بود. طبق گفته کارشناسان، هل و زنجبیل نقش مهمی در رشد صادرات داشتند.
به گفته رئیس توسعه تجارت هند، پیشرفت بخش کشاورزی منجر به این شد که هل و زنجبیل در سال ۲۰-۲۰۱۹ افزایش زیادی را تجربه کنند. صادرات محصول زنجبیل هند ۴۷ درصد رشد به خود دید که اکثر آن به دلیل صادرات به بنگلادش با رشد ۱.۸ برابری بود. همچنین، صادرات به کشور مراکش از ۲ میلیون دلار به ۱۳ میلیون دلار افزایش داشت.
به اذعان این مقام مسئول، در بخش فروش ادویه جات قدرت صادرات بسیار زیادی وجود دارد. محصول اصلی ادویه که توسط هند صادر میشود شامل فلفل تند، نعناع، زیره، اسانس ادویه، ادویه کاری، فلفل سبز، گشنیز، رازیانه، سیر، شنبلیله، جوز و کرفس هستند.
همچنین، محصولات ارزش افزودهای مانند پودر و خمیر کاری، انواع روغن ادویه و Oleoresin (روغن انگم) رشد مناسبی را در حجم صادرات و قیمت به خود دیدند.
بازار اصلی برای فروش محصول ادویه کشورهای آمریکا، چین، ویتنام، تایلند، بنگلادش، امارات، انگلستان، مالزی ، سریلانکا، اندونزی و آلمان بودند. همچنین، رشد خوبی که در دیگر کالاهای کشاورزی در سال ۲۰-۲۰۱۹ دیده شد، روغن دانههای مختلف گیاهی بود که میزان آن ۱۳.۸ درصد بود.
برخلاف پیشبینیها و آمار مثبت موجود در رابطه با صادرات و فروش ادویه جات، ممکن است ایست تجارت و وقفه خریدوفروش روی صادرات ادویهها تاثیرگذار باشد. برای نمونه، قیمت فلفل در بازار جهانی به دلیل کم شدن تقاضای آن در شیوع بیماری کرونا با افت ۶ الی ۸ درصدی مواجه شد. این در حالی بود که تاجران این ادویه به دلیل ترس از نبود بازار خوب، منتظر عادی شدن شرایط بودند و اقدام به خرید نمیکردند.
در چنین شرایطی که بازار دچار التهاب است، فروشندهها قیمتهای نامعقولی پیشنهاد میدهند؛ چنان که تولید کننده اصلی به نام ویتنام قیمت پیشنهادی خود را به آمریکا درباره فلفل کاهش داد. برزیل و اندونزی نیز در تلاش برای فروش محصول خود، قیمت فروش ادویه جات خود را کمتر کردند.
در کل، قیمت تمامی محصولات به دلیل تاثیر کرونا بر قیمت ادویه جات کاهش داشته است و این افت در حدود ۸ الی ۱۰ درصد است. در صورتی که شرایط بیماری ادامه پیدا کند و ورود محصول کشاورزی جدید بیشتر شود، شاهد افت بیشتر قیمتها نیز خواهیم بود.
اما باید گفت، بهبود شرایط و افزایش تقاضا از سوی وارد کنندههای اصلی ادویه از هند در بهتر شدن تجارت و فروش ادویه جات کمک خواهد کرد.
منابع:
https://www.deccanherald.com/business/spices-exports-up-10-to-37-billion-in-2019-20-830210.html