تاثیر تنش های چین و امریکا روی تجارت جینسینگ
تاثیر تنش‌های چین و آمریکا روی تجارت جینسینگ
19 تیر 1399
قیمت زردچوبه هند در ماه ژوئن
قیمت زرد چوبه هند در ماه ژوئن
22 تیر 1399

اخبار روز ادویه جات

آخرین بروز رسانی 21 تیر 1399 توسط تیم تحریریه گیاهینه

اخبار روز ادویه جات

هند یکی از بزرگ‌ترین تولید کنندگان ادویه جهان است که از اصلی‌ترین تولیدات آن می‌توان به پودر سیر، زردچوبه، چیلی، فلفل، هل، زنجبیل، گشنیز و بسیاری موارد دیگر اشاره کرد. پیش‌بینی می‌شود بازار ادویه جات هند در فاصله سال‌های 2020 تا 2026 میلادی شاهد رشد چشمگیری باشد.

گزارش‌های ارائه شده توسط سازمان بین المللی استاندارد نشان می‌دهند که در حدود 109 گونه ادویه مختلف در نقاط گوناگون جهان وجود دارند و از آن میان، 75 نوع در هند تولید می‌شوند. ادویه‌ها از اصلی‌ترین اجزاء تشکیل دهنده غذاهای هندی به شمار می‌روند.

میزان ادویه صادر شده از هند در سال 2017 تا 2018 میلادی

تنها در فاصله سال‌های 2017 تا 2018 میلادی، حدود 1.08 میلیارد کیلوگرم از ادویه جات کل جهان توسط این کشور تأمین و به سرتاسر نقاط آن صادر شده است. این میزان صادرات به طور تقریبی، از ارزشی بالغ بر 3.11 میلیارد دلار برخوردار بوده است.

تقسیم‌بندی ادویه جات هندی

ادویه جات هندی، بسته به طعم به سه گروه، تند، ملایم و معطر تقسیم بندی می‌شوند. چاشنی‌هایی نظیر زنجبیل، فلفل، چیلی و خردل در گروه چاشنی‌های تند دسته بندی می‌شوند. از ادویه‌های معطر هند هم می‌توان به پودر سیر و شالت (shallot) اشاره کرد.

کدام بخش گیاهان در ساخت ادویه مورد استفاده قرار می‌گیرند؟

ادویه‌ها از بخش‌های مختلف گیاه نظیر بذر، ریشه، برگ، گل، میوه و پوست ساقه به دست می‌آیند. هر یک از این چاشنی‌ها بازار خاص خود را داشته و در بخش‌های مختلف جهان از محبوبیت ویژه‌ای برخوردار هستند.

کاربرد ادویه و چشم انداز بازار در سال‌های پیش رو

بسیاری از چاشنی‌ها، علاوه بر مصارف خوراکی در دفع آفات و حشرات و اهداف دارویی نیز کاربرد دارند. از طرف دیگر، اغلب ادویه‌های هندی به واسطه خواص ضد میکروبی و ضد باکتریایی به عنوان مواد نگه‌دارنده محصولات غذایی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند.

در عین حال، این مواد در ساخت انواع صابون، خمیر دندان و بسیاری اقلام آرایشی و بهداشتی دیگر هم به کار می‌روند.

با توجه به کاربردهای گوناگون و رشد روز افزون صنایع غذایی و بهداشتی، پیش بینی می‌شود که بازار ادویه جات در سال‌های آتی رشد قابل توجهی داشته باشد.

بازار رو به رشد مشتقات ادویه

امروزه، فروش الئورزین (oleoresin) حاصل از ادویه‌های هندی به طور گسترده‌ای افزایش یافته است. این عصاره‌های روغنی در اغلب طعم دهنده‌ها و رنگ‌های خوراکی کاربرد داشته و به شکل قابل توجهی در صنایع غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

تجارت این مواد، سهم عمده 20 میلیارد روپیه‌ای از بازار صادرات ادویه جات هندی را به خود اختصاص داده است. در حال حاضر، تعدادی از شرکت‌های صادر کننده ادویه مستقر در ایالت کرالا (Kerala) هند، بخش قابل توجهی از بازار جهانی را در دست دارند.

عوامل موثر در افزایش فروش ادویه و الئورزین

با وجود مشکلات لجستیکی موجود در زمان شیوع بیماری کرونا، افزایش روز افزون تقاضا برای محصولات غذایی آماده در سرتاسر جهان از اصلی‌ترین عواملی بوده که موجب بالا رفتن میزان فروش ادویه جات و عصاره‌های روغنی حاصل از آن شده است.

ویجو جاکوب (Viju Jacob)، از پزشکان شاغل در شرکت تولید کننده ادویه و اولئورزین Synthite در این باره می‌گوید، «محصولات ما در اغلب نودل‌ها، پاستاها و سایر محصولاتی کاربرد دارند که افراد از آن‌ها برای درست کردن غذاهای خانگی استفاده می‌کنند. با وجود بروز اختلالات اخیر در عملکرد بنادر کوچی (Kochi) و چنای (Chennai)، ما موفق شدیم که محصولات خود را به ایالات متحده و اروپا صادر کنیم.»

رانجیت راماشاندران (Ranjit Ramachandran)، مدیر عامل شرکت Plant Lipids نیز اظهار می‌کند، «در ابتدا، به دلیل شیوع بیماری کرونا، روند نقل و انتقال کلیه محموله‌ها با مشکلاتی مواجه شده بود. با این حال، از آن جا که ادویه جزو مواد خوراکی و اقلام اساسی به شمار می‌آید، این مشکلات به شکل قابل توجهی رفع شدند.

در حال حاضر، اغلب کشورهای غربی از چاشنی‌ها و الئورزین حاصل از آن در صنایع غذایی و محصولات خوراکی فرآوری شده استفاده می‌کنند. بخشی از این محصولات در سوپرمارکت‌ها به فروش می‌رسند. با این حال، خریداران اصلی ما هتل‌ها و رستوران‌های سرتاسر دنیا هستند که عملکرد آن‌ها به شدت تحت تأثیر شیوع بیماری اخیر قرار گرفته است. امروزه، چاشنی‌هایی نظیر زردچوبه، هل، زنجبیل و فلفل قرمز در سراسر نقاط جهان از محبوبیت ویژه‌ای برخوردار بوده و از فروش بالایی برخوردار هستند.»

 

منابع:

https://economictimes.indiatimes.com/industry/cons-products/fmcg/spice-oleoresin-industry-survives-covid-19-scare/articleshow/75527805.cms

 

https://www.zionmarketresearch.com/news/indian-spice-market

تیم تحریریه گیاهینه
تیم تحریریه گیاهینه
بازرگانی زرین گیاهینه یکی از پیشگامان عرضه ی کاربردی گیاهان بوده و گیاهان متنوع را با فرآوری های مختلف (ادویه، بذر، روغن و...) در دسترس عموم قرار داده است و حال با راه اندازی فروشگاه اینترنتی در تلاش است که بیشتر از قبل مخاطبان خود را راضی نگه داشته و راحتی را برای آنها به ارمغان آورد.
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها