آخرین بروز رسانی 31 تیر 1399 توسط تیم تحریریه گیاهینه
ادویهجات در درجه اول به عنوان ماده طعم دهنده در غذا و سپس به عنوان دارو مورد استفاده قرار میگیرند. در میان تمامی ادویههای موجود، زردچوبه ادویهای است که همه آن را میشناسند و تقریبا هر روز از آن استفاده میکنند.
هند یکی از بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده همه این ادویهها در جهان است.کشور هندوستان بزرگترین تولیدکننده زردچوبه با سهم 75 الی 80 درصد از کل تولید و تجارت زردچوبه در جهان است. محتوای کوکورمین موجود در زردچوبه هندی عامل مهم تجاری سازی زردچوبه این کشور شده است و تقاضای بالای شرکتهای دارویی و بهداشتی از این ادویه باعث سرمایهگذاری برای تولید بیشتر و رونق تجارت زردچوبه در هندوستان شده است.
زردچوبه در اکثر مناطق هند به جز ماهاراشترا کشت میشود. اما سهم عمده تولید زردچوبه در هندوستان مربوط به منطقه آندرا پرادش است. در حدود 2000 کشاورز در منطقه آندرا پرادش در کشور هند، محصول زردچوبه را پرورش میدهند.
این کشاورزان در مجموع در حدود 1000 هکتار از زمینهای زراعی خود را تحت کشت گیاه زردچوبه درآوردهاند. این کشاورزان برای تولید محصول زردچوبه تحت حمایت دولت هند قرار دارند.
در منطقه دیگری به نام چینتاپالی که در حدود 120 کیلومتری آندرا پرادش قرار دارد و یک ناحیه کوهستانی به شمار میرود، کشاورزان در حال پرورش و کشت محصول جدیدتری از زردچوبه هستند که کورکومین بالاتری نسبت به محصولات قبلی دارند.
کورکومین یک ماده اصلی در گیاه زردچوبه است که در صنعت داروسازی کاربرد بسیار زیادی دارد. بازده زیاد زردچوبه در کشور هندوستان باعث شده است تا کشاورزان از خیلی از زمینهای زراعی پنبه و سویا نیز برای کاشت زردچوبه استفاده کنند.
زردچوبهای که در منطقه آندرا پرادش و مناطق اطراف آن کشت میشود، نسبت به زردچوبههای معمولی دارای ماده کوکورمین بالاتری است. برای مثال اگر زردچوبه معمولی فقط دارای 4% کوکورمین باشد، این میزان در زردچوبه کشت شده در آندرا پرادش تا 7% هم میرسد.
منطقه چینتاپالی بخشی از دره اراکو در آندرا پرادش است و دولت ایالتی برای حمایت از کشاورزان این منطقه تلاش زیادی را انجام میدهد. در این منطقه کشاورزان به طور سنتی در حال کشت این نوع محصول خاص هستند و برای کشت گیاه زردچوبه از خاک کاملا ارگانیک استفاده میکنند که این امر باعث ایجاد خواص بالاتری در زردچوبه این منطقه شده است.
برداشت محصول زردچوبه در حالت کلی در یک سال انجام میگیرد اما زردچوبهای که در منطقه چینتاپالی هندوستان کشت میشود به دلیل نوع طبیعت خاص این محصول، هر دوسال یکبار برداشت شده و حجم آن نیز در حدود 5 تن در هر هکتار کمتر از زردچوبه معمولی است.
با این حال میزان کوکورمین استخراج شده از این زردچوبه به قدری بالاتر است که سرمایهگذاری برای تولید و تجارت زردچوبه در هندوستان را باعث میشود و این نوع خاص از زردچوبه برای ساخت داروهای بخصوص تقاضای زیادی از سوی شرکتهای داروسازی دارد.
دولت هند در این منطقه حمایتهای گستردهای را توسط بخش خصوصی برای تولید و تجارت زردچوبه فراهم میکند و شرکتهای خصوصی در حال سرمایهگذاری برای تولید بیشتر و رونق تجارت زردچوبه در هندوستان و بخصوص تولید این محصول در دره آندرا پرادش هستند.
در هند هزینه انواع معمولی زردچوبه که در مقیاس فلهای خریداری شود بین 70 تا 80 روپیه است.
برای سرمایه گذاری برای تولید بیشتر ادویه در هندوستان، مذاکرات زیادی با شرکتهای داروسازی بزرگ در حال انجام است و قراردادهای زیادی بین دولت هند با شرکتهای بزرگ دارویی در جهان مبنی بر سرمایهگذاری در تولید بیشتر زردچوبه به امضا رسیده است.
شرکتهای زیادی در حال سرمایهگذاری بر روی محصول زردچوبه در منطقه آندرا پرادش هستند و به زودی این سرمایهگذاری به منطقه چینتاپالی هم گسترش مییابد. زردچوبه این مناطق با توجه به محتوای کوکورمین بالاتر تقاضای زیادی از سوی شرکتهای دارویی دارد.
ساتیاموسی دبیر انجمن بازرگانان زردچوبه در هند گفته است تازه واردانی در حال ورود به بازار ادویه هستند و تقاضا برای سرمایهگذاری برای تولید بیشتر ادویه در هندوستان هرساله بیشتر میشود.
مطابق اطلاعات منتشر شده از وزارت بازرگانی هندوستان، صادرات زردچوبه در سال 2018 با 13 درصد افزایش نسبت به سال گذشته به 9722 تن رسیده بوده است.
شرکت LEAF در حال مذاکرات فعال با دولت ایالتی آندرا پرادش و اطراف آن است تا بتواند یک زنجیره ارزش ایجاد کند که در آن بتواند در تمام مناطقی که تحت کشت گیاه زردچوبه هستند، سرمایهگذاری های مناسبی را انجام دهد.
این شرکت در راستای هدف سرمایهگذاری برای تولید بیشتر زردچوبه در هندوستان با کشاورزان این منطقه به طور جامع همکاری کرده و آنها را تحت حمایت قرار میدهد. آنها به کشاورزان کمک میکنند تا راه حلهای باکیفیت برای محافظت از گیاهان و تغذیه مناسب گیاه، انجام شود و کشاورزان بتوانند از اعتبارهای دولتی برای افزایش سهم محصول خود بهره ببرند.
کوکورمینی که در زردچوبه یافت میشود برای ترمیم سلولهای سرطانی به کار می رود و ثابت شده در بیمارانی که تومورهای بدخیم سرطانی دارند، ویفر ساخته شده از کوکورمین، مانع از انتشار سلولهای سرطانی به سایر قسمتهای بدن میشود. کوکورمین به عنوان یک ماده دارای خاصیت ضد سرطانی شناخته شده است و ویفر ساخته شده از آن به لخته شدن خون نیز کمک میکند. ویفر، حاوی ترکیبی از کوکورمین با پروتئین دیگری به نام آلبومین است.
از طرفی در شرایط اخیر که تمام دنیا با ویروسی به نام کرونا مورد هجوم قرار گرفت، زردچوبه بیشتر در معرض توجه قرار گرفت. زیرا کوکورمین موجود در زردچوبه، برای تقویت سیستم ایمنی و ضعیف سازی ویروس موثر است و استفاده از آن برای جلوگیری از ابتلا به کرونا توصیه میشود.
توسعه این فناوری در بهبود سلولهای سرطانی و درمان بیماران، توسط انجمن تحقیقات پزشکی هندوستان پشتیبانی شده و اینها همگی دلیلی برای سرمایهگذاری برای تولید بیشتر و رونق تجارت زردچوبه در هندوستان میشوند. این امر باعث صنعتی سازی و تجارت زردچوبه شده است.
منابع: