آخرین بروز رسانی 14 مرداد 1399 توسط تیم تحریریه گیاهینه
اروپا یکی از جذابترین بازارهای صادرات برای صادرکنندگان زنجبیل است که همواره رشد تجارت زنجبیل در آن وجود دارد. براساس پیشبینیها میزان تقاضای این ادویه در سالهای آینده در کشورهای اروپایی رو به افزایش است. همچنین، قیمت این محصول کشاورزی نیز، با شیب کمی افزایش خواهد داشت.
بیشترین توجه صادر کنندگان این ادویه روی سه بازار اصلی متمرکز است چون تقاضا در آن بیشتر است. هلند، انگلستان و کشور آلمان سه کشور مهم برای صادر کردن این محصول هستند که زنجبیل را در حجمهای بسیار زیاد وارد میکنند و این واردات از کشورهای در حال توسعه است.
واردات زیاد از کشورهای در حال توسعه که از سوی کشورهای اروپایی انجام میشود، باعث جلب توجه تاجران شده است و در این بین، اسپانیا و ایتالیا نیز میتوانند نقش مهمی را در واردات و تجارت زنجبیل بازی کنند.
زنجبیل محصولی است ریشهای که از گیاه آن به دست میآید و میتوان گفت، گیاه زنجبیل در مناطق گرمسیری کشت میشود. کشور اصلی تولید کننده این گیاه چین است در حالی که این محصول به طور وسیع در کشورهایی مانند هند، پاکستان، نیجریه، پرو، ویتنام، بورکینافاسو، تایلند و میانمار کشت میشود.
این ادویه به طور معمول در غذاهای هندی و غذاهای شرقی استفاده میشود و علاوه بر این، در قنادی و شیرینی پزی نیز کاربرد دارد.
مصرف جهانی و بازار تجارت زنجبیل نشان میدهد در ۳ الی ۵ سال آینده تقاضا و مصرف این محصول رو به افزایش است. این به دلیل آن است که این ادویه به عنوان یک محصول کشاورزی سالم شناخته شده است و باید گفت، در زمستان ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ به دلیل سرمای زیاد هوا، تقاضای این ادویه در اروپا بسیار زیاد شد.
مصرف کنندگان از زنجبیل برای درمان مشکلاتی مانند گلودرد و عوارض آنفولانزا استفاده میکنند.
تجارت زنجبیل و بازار رو به رشد آن فرصتهای عالی برای صادر کنندگان است و باید گفت، مصرف کنندگان و خریداران زنجبیل در اروپا به دنبال تاجرانی هستند که محصول درخواستی آنها را به طور کامل و بدون مشکل تامین کند.
در سال ۲۰۱۸، کشورهای اروپایی به طور مستقیم ۱۲۷ هزار تن زنجبیل خشک را از کشورهای در حال توسعه وارد کردند و براساس آمار، پس از سال ۲۰۱۴ حجم واردات این کشورها ۱۲ درصد به صورت سالانه افزایش داشته است.
در همین سالها، میزان ارزش و قیمت زنجبیل به صورت سالانه ۲.۶ درصد رشد داشته است که ارزش تجارت زنجبیل در سال ۲۰۱۸ به ۱۶۰ میلیون یورو رسید.
در سال ۲۰۱۸، بیش از ۷۰ درصد از واردات کل اروپا مستقیما از کشورهای در حال توسعه بود. به دلیل این که زنجبیل رشد خوبی در کشورهای اروپایی ندارد، این کشورها برای صادرات دوباره این محصول اتکای زیادی به واردات آن به کشور خود دارند.
میزان ۲۷ درصد از محصول زنجبیل وارداتی به اروپا دوباره به کشورهای دیگر صادر میشود که این آمار برای سال ۲۰۱۸ است. این کار سود خوبی برای کشورهای اروپایی دارد.
تجارت زنجبیل در بعضی از کشورها بیش از دیگران سوددهی دارد. سه کشور هلند، انگلستان و آلمان بین شش کشور وارد کننده اصلی اروپا مقام نخست را دارند.
هلند بازار جذابی برای ادویهجات مختلف و زنجبیل است و در این بین، انگلستان و آلمان در رتبههای بعدی قرار دارند.
انگلستان به دلیل وجود جمعیت آسیایی زیاد در آن، مصرف زیادی از محصولات ادویه دارد که زنجبیل یکی از آنها است. در کشورهای آلمان، ایتالیا، هلند، اسپانیا و فرنسه بازار ادویه رشد خوبی در مقایسه با سالهای قبل دارد و محبوبیت زنجبیل در آن بیشتر شده است. زنجبیل در این کشورها در غذاهای مختلف مختلف به کار میرود.
در ادامه سه کشور بزرگ برای بازار زنجبیل را معرفی میکنیم.
هلند مدت زیادی است که وارد کننده بزرگ زنجبیل است و در تجارت زنجبیل نقش مهمی را ایفا میکند. واردات این کشور بین سالهای ۲۰۱۴ الی ۲۰۱۸، مقدار ۲۰ درصد به صورت سالانه افزایش دارد. در سال ۲۰۱۸ میزان ۹۷ درصد از واردات این کشور مستقیما از کشورهای در حال توسعه بود.
این کشور یکی از مهرههای اصلی تجارت ادویه بین کشورهای اروپایی است و یکی از تامین کنندههای اصلی زنجبیل به دیگر کشورهای اروپا محسوب میشود.
هلند سهم زیادی در واردات از پرو دارد و در سال ۲۰۱۸، این کشور ۵.۴ هزار تن زنجبیل از پرو وارد کرد که پرو رتبه دوم صادرات به هلند را در دست داشت. در کنار این، تجارت زنجبیل هلند با چین و واردات آن در این سال ۴۵ هزار تن بود.
برزیل ۴.۶ تن و تایلند ۱.۸ تن از این محصول را به هلند صادر کردند و میتوان گفت واردات زنجبیل هلند از پرو افزایش زیادی دارد چرا که در سال ۲۰۱۴ این مقدار ۶۱ تن بود.
باید گفت، خود کشور هلند محصول زنجبیل وارداتی را دوباره به کشورهای تقاضا کننده اروپایی صادر میکند و از تجارت زنجبیل سود خوبی به دست میآورد.
مقدار ۹۳ درصد از منابع زنجبیل انگلستان از کشورهای در حال توسعه تامین میشود. این کشور دومین وارد کننده بزرگ اروپایی زنجبیل است و شاید دلیل اصلی این واردات بزرگ، وجود مردم زیاد از کشورهای آسیایی مانند چین و هند در آن باشد.
۸۴ درصد از واردات این کشور مستقیما از چین است. در حالی که هلند و هند در رتبههای بعدی قرار دارند که سهم هر کدام ۳ درصد است.
در این بین، آلمان نیز به عنوان تامین کننده زنجبیل انگلستان شناخته میشود که سهم آن ۲.۶ درصد است.
علاوه بر چین و هند، منابع زنجبیل انگلستان از پاکستان با ۳۹۱ تن، نیجریه با ۲۳۸ تن، ویتنام با ۲۰۴ تن، اندونزی با ۶۶ تن، تایلند با ۳۵ تن و پرو با ۲۴ تن تامین میشود.
آلمان سومین وارد کننده بزرگ زنجبیل اروپا است که نقش اساسی در تجارت زنجبیل را برعهده دارد. واردات این ادویه در کشور آلمان از سال ۲۰۱۴ به صورت سالانه ۸.۴ درصد رشد دارد و در سال ۲۰۱۸ به ۲۲.۶ هزار تن رسیده است. تقریبا ۹۰ درصد از واردات کل این کشور مستقیما از کشورهای در حال توسعه است.
حدود نصف واردات این کشور از کشور چین است و کشور پرو با سهم ۲۲ درصدی نقش مهمی در این واردات دارد. نیجریه نیز با ۱۲ درصد در رتبه بعدی صادرات زنجبیل به کشور آلمان قرار دارد.
منبع:
https://www.cbi.eu/market-information/spices-herbs/dried-ginger/