فروش و قیمت هل سبز اکبر در بسته های بنفش
فروش و قیمت عمده هل سبز اکبر در بسته بندی بنفش
27 تیر 1399
راهنمای فروش ادویه دربازار جهانی
راهنمای فروش ادویه در بازار‌های جهانی
29 تیر 1399

افزایش دوباره قیمت فلفل با بازگشایی بازار

افزایش قیمت فلفل با بازگشایی بازار

آخرین بروز رسانی 29 تیر 1399 توسط تیم تحریریه گیاهینه

افزایش دوباره قیمت فلفل با بازگشایی بازار

فلفل یکی از اساسی‌ترین ادویه‌های سبد خانوار است که مصرف زیادی در غذاهای مختلف و دستور پخت‌های آشپزی دارد. به دلیل مشکلات تجارت و بسته بودن بازارهای خرید و فروش، قیمت فلفل در کشورهای تولید کننده اصلی با افت زیادی روبرو شده بود که می‌توان گفت، افت قیمتی آن بی‌سابقه تلقی می‌شد.

اکنون با بازگشایی بازارها در کشورهای تولید کننده، قیمت‌ها با رشد مواجه هستند که می‌توان دلیل این رشد قیمتی را افزایش تقاضا دانست. سفارش‌های بسیار زیاد از طرف تاجران کشورهای وارد کننده اصلی مانند چین در این افزایش قیمتی تاثیر زیادی داشته است.

تقاضای زیاد در بازارهای محلی کشورهای آسیایی

در دو ماه اخیر که کشورهای درگیر بیماری کرونا اقدام به بازگشایی بخشی از بازار کرده‌اند، قیمت فلفل افزایش پیدا کرده است و این افزایش مستقیما روی درآمد کشاورزان آن در ویتنام، هند و کامبوج تاثیر مثبت داشته است.

کشاورزان فلفل از بازگشایی دوباره بازار و رشد قیمتی محصول کشت شده خود ابراز خوشحالی می‌کنند و تولید کنندگان فلفل رشد تا ۱۰۰ درصدی را نیز گزارش کرده‌اند. کشور چین بازار بسیار بزرگ و پرسودی در مورد ادویه‌های مختلف و به ویژه فلفل است که در دو ماه اخیر بعضی از مراکز خرید و فروش و تجارت ادویه آن بازگشایی شده‌اند.

تقاضای زیاد پس از بازگشایی بازار در چند هفته اخیر نمایان شده است چرا که خریداران چینی، سفارش‌های زیادی را به کشورهای اصلی تولید کننده یعنی ویتنام تقدیم کرده‌اند. ویتنام بزرگترین تولید کننده فلفل جهان است و تقاضای زیاد کشورهای مختلف از آن روی قیمت فلفل تاثیر دارد.

تجارت فلفل و عوامل تاثیر گذار روی قیمت فلفل ویتنام

ظاهرا ویتنام در مورد منابع فلفل خود دچار کمبودهایی است و این به دلیل برداشت کمتر نسبت به سال‌های قبل است. در صورتی که منابع این کشور پاسخگوی تقاضا نباشد، این کشور برای تامین سفارش‌های بین‌المللی متکی به واردات از کشورهای دیگر همسایه خود است.

اکنون کشور ویتنام برای تامین سفارش‌های مختلف چین و دیگر کشورها، واردات فلفل زیادی از کشورهای همسایه مانند کامبوج دارد که همین واردات ویتنام روی قیمت فلفل در کشور کامبوج تاثیر داشته است. کشاورزان کشور کامبوج افزایش قیمتی تا ۲.۶۷ دلار در کیلوگرم را نیز گزارش داده‌اند. این در حالی است که قیمت محصول تا ۱.۴۶ دلار در کیلوگرم افت پیدا کرده بود.

به گفته ماک نای رئیس انجمن ادویه و فلفل کامبوج، رشد قیمتی عالی که شاهد آن هستیم به دلیل رشد بی‌سابقه تقاضا از طرف خریداران ویتنامی و تاجران کشور چین است.

قیمت فلفل در ویتنام در بازارهای خرید و فروش آن بین ۲.۰۸ دلار تا ۲.۱۷ دلار در کیلوگرم است و اکنون با شرایط موجود، قیمت محصول کامبوج به طور متوسط ۱.۸ دلار در کیلوگرم است.

افزایش بیشتر این قیمت‌ها محتمل است و این در صورتی است که بازارهای تجارت به صورت کامل بازگشایی شوند و تقاضا از طرف وارد کننده‌های بزرگی مانند چین و آمریکا بیشتر شود.

بازار تجارت فلفل در کشورهای مختلف آسیایی

قیمت فلفل در کامبوج در بهترین حالت بین ۱.۷ تا ۲.۱۹ دلار معامله می‌شد که این قیمت برای پرورش‌دهندگان آن بسیار پایین بود و با شرایط قبلی، کشاورزان سود زیادی به دست نمی‌آوردند. شرایط به گونه‌ای است که اگر ثبات قیمتی حفظ نشود، بیشتر پرورش دهندگان آن دیگر علاقه‌ای به تولید فلفل نشان نخواهند داد.

در حقیقت، کشاورزی فلفل کشورهای آسیایی مانند کامبوج وابسته به میزان خرید تاجران ویتنامی است و اکنون، جای خوشحالی است که رشد قیمت فلفل در ویتنام و تقاضای بازار چین منجر به افزایش سفارش‌های تاجران ویتنامی از کامبوج شده است.

کامبوج می‌تواند تولید ۲۰ هزار تنی در سال داشته باشد که در حدود ۸۰ الی ۹۰ درصد صادرات فلفل این کشور وابسته به ویتنام است.

این کشور صادرات زیادی به ژاپن، سوئیس، ویتنام، آمریکا، انگلستان، هند، بلاروس و کره جنوبی دارد و با وجود رشد تولید سالانه ۸ درصدی فلفل، رشد مصرف آن در حدود ۲ درصد است. به همین دلیل رشد قیمتی فلفل مانند سال‌های قبل نخواهد بود و این دلیلی است که کشاورزان فلفل تولید خود را کمتر کرده‌اند.

شرایط برداشت فلفل در سال جدید

با اتمام برداشت فلفل ویتنام در ماه اخیر، قیمت فلفل افزایش پیدا کرد و در مقایسه با دوره مشابه در سال قبل، تقاضای تاجران ویتنام بیشتر شده است. به گفته ماک نای، احتمالا با اتمام برداشت فلفل در ویتنام، محصول برداشت شده کمتر از سال قبل خواهد بود و مسئولان ویتنامی در مورد منابع فلفل خود در سال جاری نگران هستند.

در حقیقت، کشور ویتنام علاوه بر تولید کننده بزرگ فلفل، توزیع‌کننده بزرگ جهانی نیز هست که شرایط داخلی آن روی تجارت و قیمت فلفل تاثیر دارد.

رشد قیمتی نشانه خوبی برای کشاورزان کشورهای آسیایی تولید کننده است که با به کارگیری روش‌های نوین کشاورزی و دیدن آموزش‌های لازم، تولید خود را به صورت تجاری انجام دهند و کشت فلفل را در سطح وسیع‌تری به ثمر برسانند.

افت قیمتی در ماه‌های اول سال جدید

قیمت فلفل در سطح جهانی و در شرایط بیماری کرونا به شدت افت پیدا کرده بود و در شرایطی، قیمت محصول صادراتی ویتنام به ۱.۹ دلار در کیلوگرم نیز رسیده بود. به دلیل بی رونق شدن تجارت جهانی، پیشنهاد قیمتی ویتنام به کشورهای اصلی وارد کننده یعنی آمریکا چیزی دور از حد انتظار بود که تعجب دیگر کشورها را به دنبال داشت.

وضعیت تولید فلفل در کشورهای آسیایی

به گفته ماک نای رئیس انجمن ادویه و فلفل کامبوج، تولید این کشور در سال کنونی به ۱۶ هزار تن در سال کاهش پیدا می‌کند که این مقدار در مقایسه با عدد ۲۱ هزار تنی سال قبل کاهش محسوسی دارد.

کشت محصول و برداشت آن هزینه‌بر است و قیمت فلفل در شرایط بحرانی قبل به صورتی نبود که هزینه‌های برداشت و بسته‌بندی و هزینه کارگران را تامین کند. شرایط آب و هوایی سال قبل نیز در کشت مناسب محصول و برداشت آن تاثیر منفی داشت.

 

منبع:

 

https://www.khmertimeskh.com/50729705/local-pepper-prices-rebound/

https://m.phnompenhpost.com/business/pepper-prices-vietnam-demand

تیم تحریریه گیاهینه
تیم تحریریه گیاهینه
بازرگانی زرین گیاهینه یکی از پیشگامان عرضه ی کاربردی گیاهان بوده و گیاهان متنوع را با فرآوری های مختلف (ادویه، بذر، روغن و...) در دسترس عموم قرار داده است و حال با راه اندازی فروشگاه اینترنتی در تلاش است که بیشتر از قبل مخاطبان خود را راضی نگه داشته و راحتی را برای آنها به ارمغان آورد.
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها