چوب دارچین سیلان
قیمت چوب دارچین سیلان سریلانکا و شرایط تجارت آن
3 شهریور 1399
قیمت فلفل سیاه
قیمت فلفل سیاه و زنجیره ارزش آن در کشور هند
4 شهریور 1399

تاثیر منفی تغییر شرایط آب‌و‌هوایی روی برداشت فلفل چیلی پاکستان

آخرین بروز رسانی 4 شهریور 1399 توسط تیم تحریریه گیاهینه

تاثیر منفی تغییر شرایط آب‌و‌هوایی روی برداشت فلفل چیلی پاکستان

منطقه Kunri در جنوبی‌ترین نقطه کشور پاکستان و واقع در استان سند، پایتخت فلفل چیلی پاکستان و کل آسیا است و تولید ۸۵ درصد از کل محصول پاکستان را برعهده دارد.

قدرت تجاری این منطقه ۱.۵ درصد GDP یا تولید ناخالص داخلی کل کشور است و نقش تجاری آن در کل آسیا از اهمیت بالایی برخوردار است.

کشاورزان این منطقه با کشت و برداشت محصول اقدام به خشک کردن آن می‌کنند و از راه فروش فلفل درآمد خوبی دارند.

برای تماشای تصاویر جالب خشک کردن فلفل و نمای زیبای مزارع آن، نیازی نیست جای دوری بروید. مزارعی که در منطقه Kunri و استان سند پاکستان قرار دارند، هر سال با برداشت فلفل چیلی پاکستان نمای زیبایی پیدا می‌کنند و تماشای آن بسیار جالب است.

کمبود منابع آب برای مزارع فلفل

در سال ۲۰۱۸ بود که اخباری مربوط به کمبود منابع آب در پاکستان به گوش می‌رسید. مزارع فلفل از این کمبود آب تاثیر زیادی به خود دیدند و احتمالا این شرایط به دلیل مدیریت نامناسب منابع آب و برداشت غیرقانونی آن بود.

پاکستان چهارمین تولید کننده بزرگ فلفل چیلی است که در رتبه‌بندی پس از چین، هند و مکزیک قرار دارد.

برای دانستن تاثیر کشاورزی بر زندگی مردم استان سند پاکستان می‌توان گفت، حدود ۷۰ درصد از مردم روستا نشین این منطقه به کار کشاورزی و دامداری مشغول هستند.

وجود خاک شنی در کمربند ساحلی پاکستان و هوای خشک و غیرمرطوب این بخش از کشور، شرایطی ایده‌آل برای کشت و برداشت فلفل چیلی است. این گفته رشید ماهر یکی از مدیران منابع آب منطقه است.

به گفته وی، فلفل چیلی پاکستان نسبت به سایر محصولات به آب کمتری نیاز دارد اما آبیاری آن باید به صورت مداوم و پی در پی باشد. این آبیاری هر ۱۵ روز یکبار است.

سیستم آب‌رسانی نامناسب به مزارع

به دلیل طراحی سیستم آب‌رسانی این منطقه، ممکن است آب مورد نیاز برای محصول کشت شده در زمان مناسب به مزارع نرسد و به همین دلیل امکان از بین رفتن محصول قبل از برداشت وجود دارد.

این ضرر بزرگی است چرا که فلفل چیلی پاکستان سود خوبی برای کشاورزان آن دارد.

کشاورزان با کشت 25acre زمین از محصول فلفل، درآمد بیشتری نسبت به کشت محصول کتان به دست می‌آورند.

برای نمونه می‌توان گفت، یک کیسه ۴۰ کیلوگرمی از فلفل چیلی در زمان فروش آن ۷۵ دلار درآمد داشت که در مقایسه با محصول کتان که بین ۱۵ تا ۲۸ دلار بود، ارزش بیشتری دارد.

مشکل این است که کشاورزانی که در انتهای کانال‌های آب‌رسانی قرار دارند از گرفتن آب در زمان مناسب آن محروم هستند. همین دلیل باعث می‌شود تا محصول و برداشت آن دچار ضرر شود.

به گفته کشاورزان، اطمینانی وجود ندارد که آب مورد نیاز مزارع به موقع به آن‌ها برسد. حتی در سال‌های پرباران نیز این مشکل وجود دارد و آب‌رسانی نادرست منجر به تلف شدن محصول می‌شود.

در حال حاضر در حدود ۱۶۰ هزار پرورش دهنده فلفل چیلی پاکستان تنها در منطقه Kunri وجود دارد. در مورد آمار تولید این محصول می‌توان گفت، قبل از سال ۲۰۱۸ و هر ساله ۱۵۰ هزار تن از محصول برداشت می‌شد اما با شرایط موجود آب‌رسانی، مقدار تولید بسیار پایین‌تر خواهد بود.

تغییر آب‌و‌هوا و تاثیر گرما روی تولید فلفل چیلی

منطقه کشاورزی در استان سند ۸۵ درصد از تولید کل فلفل چیلی پاکستان را بر عهده دارد اما در سال ۲۰۲۰ میلادی گرمای شدید هوا منجر به تلفات زیادی در محصول شده است. قبل از این که کشاورزان فرصت برداشت محصول را داشته باشند، گرمای شدید باعث از بین رفتن محصول روی بوته‌ها می‌شود.

به گفته محمد سالم رئیس اتحادیه کشت فلفل سند، متاسفانه برداشت کم محصول فلفل در سال ۲۰۱۹ منجر به افزایش زیاد قیمت این محصول شد و شاید قیمت‌ها تا چند برابر هم رفته باشد.

به گفته وی، تولید فلفل چیلی پاکستان در این منطقه ۱۲۵ هزار تن در سال ۲۰۱۸ بود اما سال ۲۰۱۹ از نظر برداشت محصول، سالی پربار نبود. در سال ۲۰۱۹ برداشت فلفل چیلی این منطقه بین ۷۰ تا ۸۰ هزار تن بود. کاهش تولید قابل توجه و در حدود ۴۰ درصد است که همین کاهش تولید روی افزایش قیمت‌ها تاثیر زیادی دارد.

کمک‌های دولت برای بهبود شرایط

اکنون زمان آن است که دولت به کمک کشاورزان فلفل چیلی پاکستان بیاید و برای شرایط موجود برنامه مناسبی را پیش‌بینی کند. دولت می‌تواند با کمک به تولید محصول و عرضه بذرهای مقاوم در برابر گرما و خشکسالی، کمک زیادی به تولید بهتر محصول کند.

دکتر محمد جیسکانی استاد دانشگاه کشاوری سند می‌گوید: به دلیل تغییر شرایط آب‌و‌هوا، ما با تغییر دوره‌ای هوا مواجه هستیم که منجر به ایجاد بادهای گرم در منطقه شده است. این شرایط تاثیر مستقیم روی برداشت فلفل چیلی پاکستان دارد.

براساس تحقیق انجام شده توسط دکتر جیسکانی، هر acre از مساحت 135 هزار acre منطقه که فلفل در آن کشت می‌شود، پنج خانواده را پوشش می‌دهد.

با این حساب، کشت محصول فلفل در این منطقه بسیار بااهمیت است و نقش اساسی را در اقتصاد آن دارد.

قیمت فلفل چیلی

قیمت فلفل چیلی پاکستان در سل ۲۰۱۸، ۴۶ دلار به ازای هر تن بود اما با توجه به مشکلات برداشت محصول این قیمت در سال ۲۰۱۹ به ۱۱۷ دلار در تن رسید. قیمت‌های بالاتر بیان‌گر این است که بسیاری از وارد کنندگان دیگر کشورها، واردات خود از پاکستان را متوقف کردند.

ممکن است این شرایط منجر به باقی ماندن محصول تولیدی در بازار شود و کم شدن فروش آن، محصول مانده بازار را بیشتر کند.

بسیاری از کارگران متکی به درآمد حاصل از تجارت فلفل چیلی پاکستان هستند و در صورت نبود درآمد مناسب از این راه، روش درآمدی دیگری ندارند.

یکی از کارگران بازار فلفل به نام سیکاندار خان می‌گوید، من از دوران کودکی در این کار مشغول هستم و این کار تنها چیزی است که می‌توانم انجام دهم.

براساس بررسی‌ها، ممکن است وجود تغییر آب‌و‌هوایی و شرایط آن در پاکستان مدت بیشتری ادامه پیدا کند.

در سال ۲۰۱۹ پاکستان باران‌های فصلی بیش از حدی به خود دید و این در حالی بود که سال ۲۰۱۸ کمبود آب مشکلاتی را در بعضی از مناطق به وجود آورد.

فلفل چیلی پاکستان در منطقه Kunri به دلیل طعم بی‌نظیر آن کشت می‌شود اما در صورتی که تغییر شرایط آب‌و‌هوا در این منطقه ادامه پیدا کند، این نوع فلفل در خطر از بین رفتن و نابودی است.

 

 

 

منبع:

https://changepk.com/pakistani-red-chili-pepper-is-disappearing-due-to-climate-change/

https://www.trtworld.com/business/climate-change-threatens-red-chilli-harvest-in-pakistan-s-sindh-province-33436

https://www.dawn.com/news/1438549

تیم تحریریه گیاهینه
تیم تحریریه گیاهینه
بازرگانی زرین گیاهینه یکی از پیشگامان عرضه ی کاربردی گیاهان بوده و گیاهان متنوع را با فرآوری های مختلف (ادویه، بذر، روغن و...) در دسترس عموم قرار داده است و حال با راه اندازی فروشگاه اینترنتی در تلاش است که بیشتر از قبل مخاطبان خود را راضی نگه داشته و راحتی را برای آنها به ارمغان آورد.
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها