آخرین بروز رسانی 25 مرداد 1402 توسط
دراین مقاله در رابطه با تجارت گیاهان دارویی صحبت کرده ایم باما همراه باشید.
در آشپزی، گیاهان برای عطر و طعم دهی به غذا و نوشیدنیها به کار میروند و علاوه بر آشپزی، این محصولات کشاورزی در صنایع ساخت وسایل آرایشی و صنایع غذایی کاربرد زیادی دارند.
تجارت گیاهان دارویی در چند سال اخیر در کشورهای پیشرفته ارزش زیادی پیدا کرده است و با این که کشورهای اروپایی تولید زیادی از این محصولات دارند، وارد کننده اصلی آن نیز هستند.
اروپا تولید کننده بزرگ گیاهان دارویی مانند آویشن، ریحان و برگ بو است اما تقاضای داخلی آن به صورتی افزایش پیدا کرده است که تولید آن پاسخگوی تقاضای مصرفکنندهها نیست.
با این شرایط بازار تجارت گیاهان دارویی و گیاهان خشک شده در کشورهای مختلف، ارزش رو به رشد آن مشهود است.
بیشترین تمرکز برای صادرات به کشورهای اروپایی در مورد گیاهان خشک شده، کشور آلمان و کشورهای شرقی اروپا هستند که مصرف و تقاضای بسیاری دارند.
باید گفت، گیاهان خشک شده بیشتر برای طعم دهی و عطر آن به غذاها افزوده میشوند و برخلاف دیگر مواد، استفاده از آنها در غذا به صورت جزئی است.
تجارت گیاهان دارویی و محصولات گیاهی خشک شده بیشتر روی محصولات برگ بو، ریحان خشک شده، مرزنجوش و آویشن تمرکز دارد و در این بین، رشد تجارت و واردات برگ بو در کشورهای مختلف اروپایی قابل توجه است.
بین سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۷، واردات گیاهان دارویی به ویژه برگ بو رشد بسیار زیادی داشته است و این واردات اکثرا از کشورهای در حال توسعه انجام شده است.
از سال ۲۰۱۳، واردات محصول برگ بو از کشورهای در حال توسعه رشد دو درصدی در حجم واردات و رشد ۵ درصدی در ارزش واردات داشته است.
در سال ۲۰۱۷، مقدار تجارت گیاهان دارویی و واردات آن در کشورهای مختلف اروپا به ۲.۱ هزار تن رسید که ارزش آن بالغ بر ۹.۸ میلیون یورو بود.
کشورهای آلمان و لهستان بزرگترین وارد کنندههای محصول برگ بو هستند و ارزش تجارت برگ بو به صورتی است که تولید کنندههای آن را به تولید بیشتر ترغیب کرده است.
سهم تجاری این دو کشور در مورد برگ بو مقدار ۳۶ درصد از کل تجارت محصول است که این آمار مربوط به سال ۲۰۱۷ است.
همین سهم تجارت گیاهان دارویی آلمان و لهستان این دو کشور را به یک بازار پرسود تبدیل میکند و باید گفت، بیشتر این واردات از کشورهای در حال توسعه است.
دیگر بازارهای تجارت برگ بو که رشد زیادی از نظر واردات محصول داشتهاند انگلستان، اسپانیا، بلژیک و فرانسه هستند. انگلستان، اسپانیا و بلژیک از سال ۲۰۱۳ به بعد رشد واردات ۲۳، ۹ و ۱۵ درصدی دارند و ارزش این تجارت از سال ۲۰۱۳ به ترتیب رشد ۲، ۱۳ و ۱۳ درصدی دارد.
رومانی، هلند، چک، اتریش و لاتویا نیز فرصتهای مناسبی برای رشد صادرات و واردات گیاهان دارویی دارند اما سهم تجاری کنونی آنها کمتر از سایر کشورها است.
از سال ۲۰۱۳ به بعد واردات آویشن اروپا از کشورهای در حال توسعه به صورت قابل توجهی رشد پیدا کرده است و این مقدار ۱۰ درصد بوده است.
در سال ۲۰۱۷، واردات این محصول به ۲.۵ هزار تن رسید و ارزش آن مقدار ۷.۶ میلیون یورو برآورد شده است. آویشن وحشی و محصول خشک شده یا خرد شده هر کدام بازار مخصوص خود را دارند و تقاضا در مورد آنها وجود دارد.
هر چند سهم واردات آویشن کامل بیشتر از محصول خرد شده و پودر آن است. آمار واردات در مورد محصول آویشن ۱۳۷۲ تن در سال ۲۰۱۷ است و این آمار در مورد واردات محصول خرد شده یا پودر شده ۹۹۶ تن است.
آلمان بازار اصلی گیاهان دارویی و واردات محصول آویشن است که به همراه انگلستان واردات آن بیشتر از دیگر کشورها است.
رشد واردات محصول انگلستان از کشورهای در حال توسعه ۱۱ درصد است و این در حالی است که رشد واردات آلمان ۶ درصد بوده است.
ایتالیا بیشترین رشد واردات آویشن را در سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۷ دارد که مقدار آن ۴۰ درصد است.
دیگر کشورهای وارد کنندههای اصلی آویشن از کشورهای در حال توسعه فرانسه، اسپانیا و هلند هستند که واردات آنها در سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۷ به ترتیب رشد ۵ درصدی، ۷ درصدی و ۹ درصدی داشته است.
تقاضای کشورهای اروپایی و مصرف کنندههای آنها بیشتر در مورد طعم و عطر اصیل محصول و موادی با تولید طبیعی است.
به دلیل مشغله کاری و نبود زمان لازم برای پخت غذا و آماده کردن وعدههای غذایی در کشورهای پیشرفته، مردم آنها نیز تمایل به استفاده از محصولات آماده به مصرف دارند و این چیزی است که اهمیت زیادی در بازار گیاهان دارویی و آماده کردن محصول برای مصرف کننده دارد.
تولیدکننده و عرضهکننده اصلی برگ بو کشور ترکیه است و سهم صادرات آن در سال ۲۰۱۷ مقدار ۶۸ درصد از صادرات کل به اروپا بود.
دیگر صادر کنندهها کشور هند و مراکش هستند که سهم صادرات آنها جزئی است. در مورد آویشن محصول مصرفی اروپا به وسیله خود کشورهای اروپایی تامین میشود و از صادر کنندههای غیراروپایی که در تجارت گیاهان دارویی فعالیت دارند، میتوان به مراکش، ترکیه و مصر اشاره کرد که سهم صادرات آویشن هر کدام از آنها به ترتیب ۸ درصد، ۶ درصد و ۳ درصد است.
در مورد مرزنجوش نیز، تولیدکنندههای بزرگ و صادر کنندههای اصلی روسیه، آفریقای شمالی، آمریکا، چین و هند هستند. محصول ریحان بیشتر در کشورهای خاورمیانه مانند ایران، کشورهای آفریقای شمالی و آمریکا تولید میشود.
در مورد قیمت محصولات کشاورزی دارویی و تجارت گیاهان دارویی میتوان بازارهای آلمان، اسپانیا، هلند و فرانسه را بیان کرد. قیمت برگ بو در کشور آلمان که در بستههای ۵ گرمی به فروش میرسد مقدار ۲.۴۹ یورو است و این قیمت در کشور هلند در بسته ۴ گرمی، فرانسه در بسته ۱۷ گرمی و اسپانیا در بسته ۴۰ گرمی به ترتیب ۱.۳۹ یورو، ۱.۶۲ یورو و ۱.۲۰ یورو است.
قیمت آویشن نیز در بازار اروپا ارزش بالایی دارد.
آویشن در هلند به ازای بسته ۱۴ گرمی، در آلمان به ازای بسته ۳۰ گرمی و در فرانسه به ازای بسته ۱۷ گرمی به ترتیب با قیمت ۱.۹۹ یورو، ۲.۸۹ یورو و ۱.۶۰ یورو به فروش میرسد.
قیمت مرزنجوش در آلمان در بسته ۷.۵ گرمی و در هلند در بسته ۴ گرمی به ترتیب مقدار ۱.۹۹ یورو و ۰.۹۹ یورو است و این محصول نقش مهمی در بازار تجارت گیاهان دارویی دارد.
محصول ریحان نیز در بازار اروپا ارزش بالایی دارد و این محصول در بازار هلند و فرانسه در بسته ۱۱ گرمی و در بازار آلمان و اسپانیا در بسته ۱۲ گرمی به ترتیب قیمت ۱.۹۸ یورو، ۱.۷۸ یورو، ۱.۸۹ یورو و ۱.۳۳ یورو دارد.
میزان اصیل بودن محصول، رعایت استاندارد در فرآیند تولید، استاندارد بسته بندی محصول و کیفیت آن از جمله مواردی هستند که روی قیمت خرید گیاهان دارویی تاثیر زیادی دارند.
گیاهینه تجربه زیادی در تجارت و خرید گیاهان دارویی دارد و محصولات باکیفیت را با بهترین قیمت در اختیار مشتریان قرار میدهد. برای اطلاع از آخرین قیمتها و شرایط خرید محصولات میتوانید با کارشناسان این فروشگاه تماس بگیرید.
منبع: