آخرین بروز رسانی 3 فروردین 1399 توسط تیم تحریریه گیاهینه
گیاه کندش که معمولا در آب و هوای گرم و خشک، مانند هندوستان و سوریه کشت میشود، دارای طبعی گرم و خشک است و دو نوع کندش هندی و کندش سوریه دارد. محل رویش این گیاه باید مرطوب باشد به همین دلیل این گیاه را بیشتر میتوان در مرغزارهای مرطوب و مناطق کم ارتفاع و در میانه کوهها پیدا کرد. ساقه و ریشه این گیاه مصرف تجاری دارند.
از نظر ظاهری گیاه کندش گرد و با ساقههای کوتاه است. این گیاه در تیر ماه و مرداد ماه گل میکند که معمولا گلهای زرد متمایل به سبز دارد. معمولا این گیاه در شهریور و مرداد پس از میوه دادن برداشت میشود. میوه گیاه کندش به شکل کپسول است.
اطلاعات زیادی درباره این گونه گیاهی وجود ندارد ولی محققان دریافته اند که ریشه این گیاه سمی و کشنده است. با وجود این که ریشه این گیاه سمی است اما مواد تشکیل دهنده ریشه کندش به راحتی توسط بدن جذب میشوند و میتوانند از پوست بدون به جا گذاشتن هیچ آسیبی ، عبور کنند.
مواد تشکیل دهنده ریشه کندش نسبت به حرارت ناپایدار هستند و در اثر حرارت دیدن طولانی مدت خاصیت خود را از دست خواهند داد. به دلیل سمی بودن ریشه گیاه کندش توصیه میشود که به عنوان خوراکی استفاده نشود؛ زیرا با مصرف حدود یک یا دو گرم از آن فرد میمیرد.
این گیاه بیشتر در خاکهای قلیایی رشد میکند و خاکهای اسیدی، محیط مناسبی برای رشد گیاه کندش نیست. تا کنون مصرف خوراکی برای این گونه گیاهی یافت نشده اما این گیاه دارای خواص دارویی زیادی است که در ادامه به این موارد اشاره خواهیم داشت.
هر چند این گیاه به دلیل سمی بودن مصرف خوراکی ندارد؛ اما روغن گرفته شده از ریشه و ساقه این گیاه سرشار از مواد مغذی است که موارد مصرفی بسیاری دارد. باید توجه کرد که بهتر است قبل از مصرف و استعمال روغن یا پودر گیاه کندش با دکتر مشورت شود.
روغن کندش یکی از روشهای طب سنتی است که اثرات فوق العادهای در درمان ریزش مو دارد. برای تسریع بخشیدن به فرآیند درمان توصیه میشود که روغن را قبل از استفاده گرم کنید و سپس ریشه مو را با روغن کندش ماساژ دهید. تداوم این عمل به مدت 2 ماه و روزی سه مرتبه به مدت بیست دقیقه در هر نوبت به رویش مو کمک شایانی میکند.
اگر قصد خرید گیاه کندش را به صورت عمده دارید، میتوانید با کارشناسان ما در گیاهینه تماس بگیرید و این محصول را تهیه کنید.
منابع:
https://pfaf.org/user/Plant.aspx?LatinName=Gypsophila+struthium
Dave Jacke, Eric Toensmeier. Edible Forest Gardens. Chelsea Green Publishing Co 2015. ISBN: 9781890132606
Frohne. D. and Pfänder. J. A Colour Atlas of Poisonous Plants. Wolfe 1984 ISBN 0723408394
Brilliant. Goes into technical details but in a very readable way. The best work on the subject that I’ve come across so far.