آخرین بروز رسانی 9 تیر 1401 توسط
آش رشته یکی از محبوبترین و در عین حال خاطره انگیزترین غذاهای ایرانی است که همواره ایرانیان را به یاد دورهمیهای پرجمعیت شبهای سرد زمستان و افطاریهای پر لطف و صفا ماه رمضان میاندازد. وجود اکثر مواد اولیه هرم اصلی ارزش غذایی در این آش موجب شدهاست که آش رشته غذایی سالم و کامل برای تمام گروههای سنی و حتی بیماران شناخته شود. بدین ترتیب که وجود رشته از گروه غلات در کنار حبوبات، سبزیجات و گاهی آب گوشت ارزش تغذیهای آش رشته را کامل کردهاست. در کنار این مواد اولیه استفاده از پیاز، سیر و نعنا نیز جهت تزیین روی آش، آن را بسیار خوشمزهتر و مغذیتر کردهاست. در تهیه و طبخ یک آش رشته لذیذ همانند هر غذای دیگری تامین عناصر اولیه خوب و با کیفیت در کنار نحوه صحیح پخت در طعم نهایی آن غذا بسیار موثر است. سبزی یکی از همین عناصر است که نقش مهمی در مزه و عطر آش رشته دارد. حال این سوال به میان میآید که سبزی آش رشته چیست؟ و به چه مقداری باید از آن در آش استفاده کرد؟ برای پاسخ به این سوالها ادامه مطلب را دنبال کنید.
فرض کنید اگر بخواهیم برای 10 نفر آش رشته درست کنیم باید حدود یک کیلو سبزی آش تهیه کنیم. حال باید دانست که اصلا سبزی آش رشته چیست؟ سبزی آش رشته شامل اسفناج یا برگ چغندر، تره، شوید، جعفری و گشنیز است که از هر کدام از این سبزیها باید به مقدار مساوی در آش بریزید. جالب است بدانید که این سبزیها هر کدام خواص فوقالعادهای دارند که مجموع آنها در آش باعث میشود که نیاز بدن شما برای بسیاری از ویتامینها،املاح و … تامین شود. به همین منظور به خواص این سبزیها به طور کوتاه اشاره میکنیم.
مقاله پیشنهادی گیاهینه: تفاوت سیر و موسیر چیست؟
در طب سنتی خوردن به اندازه آش رشته به دلیل داشتن منابع غنی از پروتئین و سبزیجات بسیار توصیه شدهاست. وجود حبوباتی مثل عدس، لوبیا چیتی، نخود و لوبیا سفید در این آش انرژی و کالری لازم برای انجام فعالیتهای روزانه شما را به خوبی تامین میکند. به طور مثال عدس منبع خوبی از فیبر و کربوهیدرات است. نخود به عنوان سومین حبوبات مهم و پرمصرف جهان سرشار از ویتامینK وB6و فسفر،روی، مس، منگنز و … است. از دیگر سو لوبیا چیتی منبع قوی از پتاسیم و آهن و … است و در نهایت لوبیا سفید دارای پروتئین، فیبر، منگنز و منزیم است که در مجموع وجود همین مواد آش رشته را به غذایی منحصربهفرد و و مفید تبدیل کردهاست.